Председателят на коалицията Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова

...
Председателят на коалицията Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова призова служебното правителство да спре износа на ток

Председателят на обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова моли служебното държавно управление в свое виде о износът на ток да бъде спрян, с цел да се употребява на българския пазар, показаха от пресцентъра на групировката.

" Спрете износа на на ниска цена български ток за европейския пазар и го оставете за българските компании и семейства ", прикани Манолова.

" Министърът на енергетиката да се разсъни от съня, в който е потопен от няколко месеца и да предприеме незабавни дейности. Има най-малко пет неща, с които да бъдат избавени българските компании и семейства поради по-високите сметки за ток ", добави тя.

Според Манолова, страната би трябвало да се намеси в този момент, неотложно и съответно. Предложението за 50 лeld поддръжка от страната на мегаватчас е доста дребна стъпка напред.

" Това не е всичко, което може да се направи. Ако компаниите ще получат тези пари " в миналото ", това не е решение. Закъснялата поддръжка за дребния бизнес е липса на поддръжка. Това е като " баща ще ми купи колело, но различен път ". Ще дадат пари на компаниите, но различен път ", изясни Манолова, представена от пресцентъра.

Енергийният специалист Цветанка Илиева уточни, че количествата ток, които се създават от АЕЦ " Козлодуй ", се изнасят и не се употребяват за българските семейства и компании.

" Това значи, че вместо Васил от ул. " Солунска " да заплаща на ниска цена ток от АЕЦ " Козлодуй " за магазина си, токът го получава Василиос от Солун за неговия магазин. КЕВР да удължи периода за заплащане на сметките. Това може да стане бързо с тяхно решение за пролонгация от шест месеца ", добави Илиева, също представена в прессъобщението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР