Председателят на кипърския парламент Димитрис Силуис днес е обявил, че

...
Председателят на кипърския парламент Димитрис Силуис днес е обявил, че
Коментари Харесай

Шефът на кипърския парламент сдаде поста заради Златен паспорт

Председателят на кипърския парламент Димитрис Силуис през днешния ден е оповестил, че се отдръпва от поста си за неопределен срок, съобщи ТАСС.

Лидерът на депутатите в Никозия е оповестил за решението си откакто той и законодателят от ръководещата партия АКЕЛ Христакис Йованис са били упрекнати в нарушаване на разпоредбите на програмата "Инвестиции против поданство " (с по-разговорно наименование Златен паспорт). Според репортаж на основаната в Катар телевизия "Ал Джазира " двамата евентуално са дали зелена светлина китайски предприемач да получи паспорт на средиземноморската островна страна. Предприемачът от азиатската страна обаче е бил наказан за пране на пари.

Материалът на медията е станал мотив локалните управляващи да започват следствие.

"Искам да кажа, че се отдръпвам от заеманата служба за неустановен интервал, считано от 19 октомври. Ще приключа да извършвам длъжността ръководител на Народното събрание до довеждане докрай на следствието. Ще взема решение дали да се върна на заемания пост откакто способените органи се произнесат по случая ", е споделил през днешния ден Силуис.

По-рано във вторник от държавното управление в Никозия са съобщили, че от 1 ноември 2020 година приключват програмата, даваща поданство против вложения в стопанската система на Република Кипър.

Според законодателство на членката на Европейски Съюз жители на страна отвън блока са могли да станат кипърци, в случай че влагат в стопанската система на страната не по-малко от два милиона евро и внесат още 200 000 евро в държавната хазна. При спазването на тези условия и съществуването на чисто правосъдно минало кипърският паспорт се е издавал за период сред 90 и 180 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР