Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси демонстративно скъса копие

...
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси демонстративно скъса копие
Коментари Харесай

Нанси Пелоси скъса речта на Доналд Тръмп пред Конгреса

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси демонстративно скъса копие на речта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " За положението на съюза ", оповестяват международни организации.

Пелоси скъса речта на американския водач незабавно след произнесеното от него слово. Тя направи този показателен акт, откакто президентът отхвърли да се ръкува с нея.

Запитана за какво скъса речта на Тръмп, Пелоси отговори, че e направила единственото общително нещо, което е можела да стори, като се има поради алтернативата. Тя сподели също, че е скъсала речта, тъй като не е съумяла да откри една страница с истини.

В " Туитър " тя написа, че демократите в никакъв случай няма да престанат да подават другарска ръка, с цел да свършат работата си за американския народ. Ще продължат да търсят съдействие.

Анализатори разясняват, че това е невиждана тирада " За положението на съюза ". Президентът отхвърли да се ръкува с Пелоси, а републиканците скандираха в пленарна зала " Още четири години ".

Преди речта Пелоси също подцени обичайното показване на президента при влизането му в пленарна зала.

Традиционно ръководителят на долната камара се обръща с думите: " Членове на Конгреса, имам огромната привилегия и невероятната чест да ви показва президента на Съединените американски щати ". Нанси Пелоси единствено съобщи: " Членове на Конгреса, президентът на Съединените щати ".

Белият дом разкритикува неуважителните дейности на Пелоси към американския водач.

Днес се чака Сенатът да оправдае Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР