Председателят на Камарата на архитектите арх. Чавдар Тенев е напуснал

...
Председателят на Камарата на архитектите арх. Чавдар Тенев е напуснал
Коментари Харесай

Раздор в ЕСУТ, арх. Чавдар Тенев напусна съвета в знак на протест

Председателят на Камарата на архитектите арх. Чавдар Тенев е напуснал Експертния съвет по устройство на територията. Днес в общината Пловдив е получено писмо, в което приключва участието си в съвета.

Като причина за решението си той показва изменението на Общия организационен проект и протокола на ЕСУТ от октомври предходната година, с който работният план се приема. Според него има неприемливи отклонения от разпоредбите, с които ще бъде влошен капиталовият климат в града.

Според източници на TrafficNews , казусът е възникникнал откакто в Общ устройствен план е заложено условие, което лимитира подземното паркиране до 70%. Арх. Тенев е бил изрично срещу, смятайки, че по този метод ще бъдат нарушени правата на вложителите. Той е показал и писмо от Камарата на архитектите, само че без казусът да е бил разискван в камарата.

Идеята, заложена от основния проектант, е рестриктивните мерки в паркирането да рефлектират и в капиталовите планове и да лимитират РЗП-то на постройките.

" Не можем да се борим против презастрояването, а в това време да отстраняваме рестриктивните мерки ", разяснява арх. Ахрянов пред TrafficNews.

В момента КАБ няма представител в ЕСУТ. Главният проектант е изпратил писмо до КАБ, в които ги приканва да излъчат различен представител.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР