Председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова призова да бъдат допуснати

...
Председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова призова да бъдат допуснати
Коментари Харесай

Манолова поиска граждани на заседанията на КЕВР

Председателят на " Изправи се.БГ " Мая Манолова прикани да бъдат позволени жители на съвещанията на КЕВР, на които се планува да бъдат разисквани бизнес-плановете на ВиК сдруженията за интервала 2022-2026 година Това оповестиха от пресофиса на " Изправи се.БГ ".

По думите на Манолова на съвещанията ще участват единствено ВиК-операторите.

Манолова съобщи, че приблизително със 70 % е поскъпнала водата в последните пет години, планува се ново повишаване. Зад по-високите цени на водата не стои усъвършенстване на качеството на ВиК-услугата, понижаване на течовете, по-бързо премахване на повреди и непрекъснатост на водоподаването, нито КЕВР е направила разбор какво се е трансформирало вследствие на повишаването, счита Манолова.

" В Разград заплащат най-скъпата вода - 3,63 лева, а ВиК-операторът планува загубите на вода да намалеят от 70 % сега на 68 % през 2026 година ВиК - Добрич, което получи над 20 млн. лева от Държавния ВиК холдинг, планува загубите на вода през 2026 година да продължат да са 82 %, както е в този момент ", уточни Манолова. Тя напомни, че ВиК холдингът е раздал заеми на ВиК-дружествата от по 10-15-20 млн. лева, а " най-щедрият подарък " е бил за ВиК Добрич.

Мая Манолова уточни, че следва решение на КЕВР през юни и юли за нарастване на цените на парното и тока и прикани регулаторът да изясни на хората изгодите от повишаването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР