Председателят на групата на евродепутатите социалисти Удо Булман порица насрочването

...
Председателят на групата на евродепутатите социалисти Удо Булман порица насрочването
Коментари Харесай

Социалистите не искат Антонио Таяни в преговорите за новия председател на ЕК

Председателят на групата на евродепутатите социалисти Удо Булман порица насрочването на среща сред ръководителя на досегашния състав на Европейския парламент Антонио Таяни и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Миналата седмица Туск бе избран за договарящ от името на страните в Европейски Съюз при определянето на идващия ръководител на Европейската комисия.

Булман отбелязва в публично изказване, представено от Българска телеграфна агенция, че пълномощията на Таяни от през днешния ден са изтекли, по тази причина сходна среща може да се преглежда единствено като диалог сред представители на Европейската национална партия (ЕНП), към която Таяни и Туск принадлежат.

На съвещание в сряда на досегашните и новоизбраните евродепутати от ЕНП бе решено ръководител на парламентарната група да остане Манфред Вебер. На конференция Вебер удостовери, че се резервира цялостната поддръжка на ЕНП за неговата кандидатура за идващ ръководител на Европейска комисия.

Напълно сме подготвени за отстъпки в започващите договаряния по обособяването на ръководеща коалиция в Екологичен потенциал, съобщи Вебер. Той изключи опцията в договарянията да вземат участие евродепутатите, скептични към Европейски Съюз. Гордеем се с постигнатото в последните 10 години, само че Европа има потребност от промени и сме подготвени на съдействие, с цел да ги реализираме, уточни Вебер. Той дефинира като пресечни точки за договарянията въпросите за опазването на природата, миграцията, сигурността и битката с тероризма.

Готови сме на отстъпки, призоваваме за бързо начало на съдружните договаряния, хората това чакат от нас. Готови сме за диалози със социалистите и Зелените по наличието на обща управническа стратегия, добави Вебер. По неговите думи резултатите от изборите за евродепутати, да вземем за пример в Румъния, демонстрират, че хората желаят битка с корупцията, свободни медии и без значение правораздаване. Поддържам предлагането си за залължително наблюдаване за върховенството на закона в Европейски Съюз, означи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР