Председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо

...
Председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо
Коментари Харесай

Общински съветник от БСП и бивш депутат от ДПС са задържани с Митьо Очите в Турция

Председателят на групата на Българска социалистическа партия в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е бил в Турция дружно с задържания Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, заяви Би Ти Ви, базирайки се на свои източници.

BNews напомня, че Желязков беше арестуван в хотел в Истанбул, а в четвъртък 19, които съгласно проверяващите е управлявал Митьо Очите, бяха хванати в Бургаско в хода на интервенция против проведена незаконна група за рекет, палежи и наркоразпространение.

Към момента не е известно в какво качество Бенчев е придружавал Митьо Очите и дали и той е бил задържан, осведоми малкия екран.

Общинският консултант от гражданската квота на социалистите, който отвън политиката е зърнопроизводител и бизнесмен, стана прочут при започване на годината към прокурорските инспекции на притежателите на първокласни коли и скъпи парцели.

Според "24 часа " пък дружно с Желязков е бил арестуван някогашният народен представител от Движение за права и свободи Нехрин Узун. Узун, който е някогашен кмет на бургаската община Руен и два мандата депутат, е бил в хотел "Рамада " на площад "Таксим " в среднощната акция на турската полиция.

При закрити порти спецсъдът наложи най-тежките ограничения за неотклонение на петимата арестувани при спецакцията в Бургас - "задържане под стража ", осведоми "Нова телевизия ". Държавното обвиняване изиска непрекъснатия арест на Йордан Въчев-Ларша, Радослав Николов-Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов. Задочно за присъединяване в проведената незаконна група са упрекнати още двама мъже в неопределеност, единият - общинският консултант в Несебър Пейо Янков.

По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Турция е предала седмина българи на полицията на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Пред "24 часа " представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че на тях ще бъде наложено полицейско задържане за 24 часа и ще се откри дали са съпричастни към бандата и вероятно към укриването на Желязков.

Сред върнатите са общинският консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Нехрин Узун.

Митьо Очите не е бил регистриран като посетител на хотела в Истанбул, където бе арестуван. Той спял в наета от Бенчев стая.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР