Председателят на Германския учителски синдикат Хайнц-Петер Майдингер заяви, че часовете

...
Председателят на Германския учителски синдикат Хайнц-Петер Майдингер заяви, че часовете
Коментари Харесай

Учители в Германия призовават за премахване на часовете по английски от началното училище

Председателят на Германския училищен профсъюз Хайнц-Петер Майдингер съобщи, че часовете по британски би трябвало да отпаднат от програмата на учениците в начален курс, съобщи ДПА.

„ Смятаме, че часовете по британски са непотребни и че могат да бъдат сменени да вземем за пример от уроци по четене “, сподели той пред немската социална телевизия АРД. „ Трябва да отделяме повече внимание на усвояването на главните умения в начален курс - а те са четене, писане и броене. “

Повод за думите му станаха диспути в Германия за неприятните резултати от Международното проучване на уменията за четене в начален курс (PIRLS, познато в Германия и с акронима IGLU), показани през май.

От тях излиза наяве, че една четвърт от четвъртокласниците във федералната република не могат да четат, както би трябвало. В относителен проект учениците в начален курс в Германия се показват доста по-зле от връстниците си в доста други страни в уменията за четене.

Миналата година резултатите от Ай Кю Би (IQB), различен учебен показател, измерващ уменията на учениците в 4-ти клас посредством поредност проби, демонстрираха, че федералната република бележи оттегляне при уменията по математика и немски в начален курс.

В някои учебни заведения от преподаването на британски може и да има смисъл, съобщи Майдингер. „ Но имаме класове, в които 70, 80, 90 % от децата са с мигрантски генезис, които имат извънредно незадоволителни знания по немски. “

Часовете по британски, сподели той, задават неверни цели. Степента на асимилиране на познания сред учениците в начален курс е толкоз друга, че когато отидат в междинен курс, „ по този начин или другояче съвсем всички би трябвало да стартират още веднъж от нулата “.

Майдингер прикани и за по-голяма поддръжка в предучилищния стадий на обучение. „ И, несъмнено, би трябвало да вземем ограничения за дефицита на учители, в противоположен случай в никакъв случай няма да успеем да се оправим с казуса “, сподели той.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР