Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за
Коментари Харесай

ГЕРБ се оплакаха и на ОССЕ от рокадите на служебното правителство

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов организира среща с Мисията за наблюдаване на предварителните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

От ГЕРБ сигнализираха, че през последния месец от служебното държавно управление, назначено от претендента за президент Румен Радев, са абдикирали от своя главен и конституционно заложен ангажимент за организацията на изборите.

Непосредствено преди вота бяха сменени и началниците на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и, като огромна част от назначените принадлежат към една съответна политическа групировка. " Научаваме от медиите, че тук-там регионални шефове и Министерство на вътрешните работи шефове заплашвали с уволняване редови чиновници, които не оказват напън върху жителите да не гласоподават за ГЕРБ, уточни Борисов.

Пред делегацията от ОССЕ Бойко Борисов изрази опасенията на ГЕРБ от неяснотата с доставката на спомагателните машини за гласоподаване , които съгласно всички специалисти са основно изискване за естественото протичане на изборния ден. Председателят на ГЕРБ напомни, че в резултат на промените в Изборния кодекс, които болшинството в и едно вероятно нарушение на тази законова наредба би дало съображение за оборване на резултата от изборите. Беше маркирано, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина - 791, само че към момента не споделя дали ще бъдат подсигурени задоволително машини за гласоподаване отвън страната.
анкета
И отново – за кого ще гласувате?
ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили ИТН Българска социалистическа партия за България Движение за права и свободи Демократична България Изправи се! Мутри вън Българските патриоти Възраждане Българско лято Други
ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили

ИТН

Българска социалистическа партия за България

Движение за права и свободи

Демократична България

Изправи се! Мутри вън

Българските патриоти

Възраждане

Българско лято

Други

В умозаключение той посочи сполучливата организация на изборите за 45-ото Народно заседание, което бе регистрирано в отчета на задачата от интернационалните наблюдаващи на ОССЕ. В документа написа още, че вотът е бил управителен ефикасно, а главните свободи по време на изборния развой са били спазени. " Затова запитвам - кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на интернационалните специалисти " , сподели още ръководителят на ГЕРБ.

В диалога, който се организира в централата на ГЕРБ, взе участие ръководителят на Мисията Тана де Зулуета, както и двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов.
 Външно пита ЦИК: И въпреки всичко къде в чужбина ще се гласоподава с машина?
Външно пита ЦИК: И въпреки всичко къде в чужбина ще се гласоподава с машина?

В 68 страни ще се разкрият 784 секции

Припомняме, че сагата с машинното гласоподаване стартира преди няколко години, като въвеждането му. Пробно такова бе направено преди няколко години, само че за локалния избор през 2019 година отпадна с мотив, че листите са сложни. От парламентарните партии в 44-то Народно събрание изрично за въвеждане на машинен избор бяха от Българска социалистическа партия, като даже ултимативно напуснаха Народното събрание, а от ГЕРБ се съгласиха да вкарат подобен избор, само че редом с хартиения, с цел да оставят опция на възрастните хора да се усещат сигурни във вота си.

На изборите на 4-ти април имаше избор на тип гласоподаване и малко под 30% от гласоподавателите избраха машинното. Въпреки въведените технологии обаче остана ръчното преместване и изчисление на резултатите от изборите от машинния протокол на хартиения и от 45-то Народно заседание вкара наложително

Животът на 45-ото Народно заседание не бе дълг, защото се стигна до нови парламентарни избори и съставянето на длъжностен кабинет. Причината по тази причина бе неуспеха на 45-ото Народно заседание да излъчи държавно управление. От партия ГЕРБ предложиха кабинет, само че не събраха нужната поддръжка от останалите партии. А " ИТН " и Българска социалистическа партия върнаха мандата минути откакто им беше връчен.

На 12 май президентът Румен

Още при идването на служебното държавно управление. На 13 май служебният министър на стопанската система, откакто бяха а. По-късно бе заменен и шефът на Агенция " Митници ". също беше освободен от служба, а преди този момент служебният министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков освободи заради добито право на пенсия.

, а президентът Румен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР