Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов атакува медиите и попита кой

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов атакува медиите и попита кой
Коментари Харесай

Грешно освободих Цветанов: Борисов обвини медиите, че не разследват имотната сделка на Василев и Лорер

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов нападна медиите и попита " кой задава тона кое е значимо в медийната среда ", като се оплака от двоен стандарт във връзка с имотните кавги към личната му партия и към " Продължаваме промяната ".

Повод за тирадата беше въпрос на кореспондент на ПИК във връзка следващата офанзива на Делян Добрев срещу Асен Василев - този път поради противоречивата продажба на къщата на ул. " Чаталджа ", принадлежаща на някогашна компания на финансовия министър.

" Грешно освободих Цветанов ", иронично разяснява Борисов, като подсети за отстраняването на някогашния му заместител след осветяването на покупката му на първокласен апартамент над 200 кв.м. на цена по данъчна оценка (т.нар. Апартаментгейт).

" То бяха живи, умрели връзки, специалисти по парцели - с часове, със седмици се говореше, с цел да може хората да се ориентират. Сега това не съм го видял на никое място. Ако знаех, че вие ще неглижирате тези проблеми, за какво освободих " дясната си ръка "? Защо си го предизвиках ", попита той.

" Чудя се кой в тази страна задава тона кое е значимо за медийната среда - с цел да бъде едното с часове и дни държано в медийното пространство, а за една видна корупционна скица в Министерството на младежта и спорта няма никакви мнения ", разгласи Бойко Борисов.

Той не отговори на въпроса за какво болшинството в Народното събрание одобри решение за 9-годишен мандат на новите конституционни съдии в цялостно несъгласие с тълкувателното дело на Конституционен съд.

На въпрос дали се притеснява, че президентът Румен Радев може да бойкотира клетвата на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков пред Конституционен съд, той отговори: " Надявам се, че няма да се случи, тъй като има разделяне на управляващите и никой не оспорва неговите пълномощия. В нищо не е неодобрен от страна на ГЕРБ ".

Такъв казус към този момент има: през 2012 година Росен Плевнелиев отхвърли да взе участие в церемонията по клетвата на Венета Марковска (и тя беше излъчена от квотата на Народното събрание с гласове от ГЕРБ) и се стигна до сериозна рецесия, отдръпване на номинацията ѝ и избор на нов парламентарен арбитър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР