Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола започна процедура срещу евродепутата

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола започна процедура срещу евродепутата
Коментари Харесай

Наказателна процедура срещу Ангел Джамбазки в ЕП заради „фашистки поздрав“

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола стартира процедура против евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, откакто той бе уловен да прави нещо сходно на нацистки привет в пленарната зала в Страсбург. Мецола съобщи, че сходно държание е неприемливо където и да било и сходен жест е част от най-тъмната част на историята ни, предава БНР.

Parce qu'il a défendu l'état de droit en????????, s'est fait insulter par l'eurodéputé, qui a quitté l'hémicycle en faisant un scandaleux salut nazi.

Tu as tout notre soutien Sandro.

Nous demandons à Mme Metsola,, d'agir.
— Renaissance (@Renaissance_UE)

Инцидентът се случи след негово изявление на дебата за върховенството на закона през вчерашния ден след решението на Съда на Европейски Съюз, което разрешава на Комисията да орязва средства на страните-членки, които го нарушават.

Джамбазки съобщи, че това няма нищо общо с върховенството на закона, а е по-скоро ненавист към нациите и упрекна Европейски Съюз, че се пробва да сплаши Полша и Унгария.

Самият Джамбазки отхвърля обвиняванията и упреква сътрудниците си в „ демократични клюки “. Той завява, че жестът му просто бил знак за опрощение.

" Ще създадат инспекция и ще ми дължат строго опрощение. Това е безспорна нелепост, чудят се защо да се заловен. Измислят си причина и припознават призраци и жестове там където ги няма ", разяснява пред Нова Джамбазки.

Той описа и какво се е случило.

" Изразих поддръжката си към правата на европейските жители. Започнах разногласието си с сътрудниците в залата. На излизане чух, че председателстващата ни прикани да не приказваме в залата, тъй като ѝ пречим да води съвещанието. Чух я обърнах се и просто ѝ помахах в символ на това, че съм я чул и се оправдавам. Вместо да се съгласи, че съм я чул и схванал, си измисли тази нелепост ", изясни Джамбазки.

По думите му не може да го санкционират, тъй като ще ги осъди.

„ Тази прелестна колежка извъртя нещата по подобен метод – тя го е правила и различен път, освен във връзка с мен – че възпламени всички останали. И тъй като всички са тежко фрустрирани и комплексирани по тази тематиката фашизъм и нацизъм, се възбудиха и започнаха да пишат по нощите в Туитър, сподели още той пред БТВ.

„ Мога да ви покажа десетки фотоси на тези хора, които на някакво заседание или протест, поздравявайки хора, са вдигнали дясната си ръка по сходен метод. Това е търсене на под вола теле. Ако аз желая да поздравя по този метод, ще го направя от трибуната. Това е цялостна нелепост “, още веднъж повтори евродепутатът.

 Jam

На въпрос дали може да се стигне до наказване той счита, че могат да се пробват, само че той ще ги съди и счита, че ще ги осъди сигурно. Той е уверен, че отговорна е Роберта Мецола, която му се е ядосала за думите: " Никога няма да ви позволим да ни казвате какво би трябвало да приказваме и какво би трябвало да вършим. Да живеят България, Унгария, Орбан, ФИДЕС и Европа на националните страни. "

" Ако изгледате цялото видео, ще видите – слизам от трибуната, диспутирам с сътрудниците, караме се, потеглям да излизам, слушам я по какъв начин споделя, че ѝ пречим. Обръщам се, закопчавам си сакото и споделям: „ Да, разбрах. Извинявам се, че Ви преча да си водите съвещанието “, изясни Джамбазки.

A fascist salute in the European Parliament is unacceptable to me - always and everywhere.

It offends me and everyone else in Europe.

We stand for the opposite.

We are the House of democracy.

That gesture is from the darkest chapter of our history and must be left there.
— Roberta Metsola (@RobertaMetsola)
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР