Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли настоя днес евродепутатите да

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли настоя днес евродепутатите да
Коментари Харесай

Европейският парламент настоява да знае кога и какви нови данъци предвижда да въведе ЕС

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли настоя през днешния ден евродепутатите да научат по кое време и какви нови налози се планува да бъдат въведени в Европейски Съюз за обезпечаването на общия европейски бюджет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Време е да научим детайлности по предлагането на Европейската комисия за бюджета до 2027 година, уточни той на конференция след началото на днешното съвещание на Европейския съвет. Посланието на Екологичен потенциал е доста ясно - предлагането на Европейска комисия е добра насочна точка. Не можем да отстъпим (от предлагания размер на бюджета от 1,1 трилиона евро), уповавам се мнението ни да се схване съществено, добави той. Председателят на Екологичен потенциал добави, че съглашение по бюджета няма да има, до момента в който не бъде обяснен въпросът за "собствените " доходи (въвеждането на нови данъци).

Сасоли означи, че Екологичен потенциал има "последната дума " при одобряването на европейските разноски. По неговите думи предлагането на Европейска комисия може да обезпечи в началото възобновяване на европейската стопанска система, потърпевша от ограниченията против пандемията от COVID-19.

Европейският парламент осъди расизма

Председателят на Екологичен потенциал уточни, че е допустимо договарянията за бъдещите връзки с Лондон да завършат без триумф. По неговите думи Европейски Съюз е подготвен за сходно развиване.

Той заяви, че е изпратил писмо до белгийското държавно управление с искане за обяснения по случая с полицейската инспекция на евродепутата Пиерет Фофана. Преди дни тя заяви, че е била спряна и обискирана в Брюксел, до момента в който се опитвала да снима полицейска инспекция на двама младежи от африкански генезис. Фофана упрекна служителите на реда в проявя на непотребна неучтивост, а белгийските управляващи оповестиха, че ревизират случая.

Сасоли добави, че чака през септември евродепутатите да могат още веднъж да заседават в Страсбург. Той означи, че всичко зависи от епидемиологичната конюнктура на място. Екологичен потенциал трансферира съвещанията си в Брюксел от ранната пролет поради рестриктивните мерки за пътешестване и множеството случаи на инфектирани с COVID-19 във Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР