Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри някои

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри някои
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: При санкции Русия ще бъде отрязана от международните финансови пазари

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри някои детайлности от глобите, пред които ще бъде изправена Москва, ако нахлуе в Украйна, като съобщи, че Русия ще бъде отрязана от интернационалните финансови пазари и лишена от достъп до съществени експортни артикули, заяви Ройтерс.

Досега западните водачи отказваха да дадат елементи за отговора, който се договориха да дадат, в случай че Русия нападна, като само изключиха опцията за военна реакция и дадоха обещание невиждани по мащаба си стопански наказания.

" По принцип Русия ще бъде отрязана от интернационалните финансови пазари ", сподели Фон дер Лайен пред немската социална телевизия А Ер Де. Санкции ще бъдат наложени върху " всички артикули, които ние произвеждаме и от които Русия незабавно се нуждае, с цел да модернизира и диверсифицира стопанската система си, в които ние преобладаваме световно и нямат заместители ", съобщи тя.

Председателят на Еврокомисията сподели, че наказания няма да бъдат налагани преди възможна инвазия, като по този начин отхвърли апела, насочен в събота от украинския президент Володимир Зеленски за незабавни наказания.

" Ориентирането към наказания ще има толкоз големи последици, че ние знаем, че би трябвало постоянно да дадем късмет на Русия да се върне към дипломацията и масата на договарянията. Този прозорец още е отворен ", сподели Фон дер Лайен.

Тя разяснява, че зависимостта на Русия от износа на фосилни горива е нейната уязвимост. " Те съставляват две трети от нейния експорт, а половината от бюджета на Русия идва от тях ", сподели Фон дер Лайен. Тя акцентира, че Русия има потребност да се модернизира и " тъкмо това към този момент няма да е допустимо ", в случай че бъдат наложени нови наказания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР