Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига на

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен идва на 8 април да пусне плана за възстановяване

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва на 8 април в София с цел да показа персонално оценката на Брюксел за сходството на българския проект за възобновяване и резистентност на европейските условия и да му даде зелена светлина. Посещението ѝ е по покана на българския министър председател Кирил Петков, а по-късно двамата ще посетят планове, чиято реализация е включена за безплатно финансиране по проекта за възобновяване.

С това сагата с преработката и утвърждението на импортирания в Брюксел на 15 октомври проект би трябвало да завърши и да се отпуши предплатеното финансиране за заложените по него планове.

Става въпрос за над 100 вложения и промени, които освен ще засилят икономическия напредък, само че и ще оказват помощ на българската стопанска система да се приготви за сегашните и бъдещи провокации, показват от държавната пресслужба в петък.

В известието се напомня за отпадането на парогазовата електроцентрала в комплекса " Марица Изток ", която съгласно държавното управление би нараснала газовата ни взаимозависимост от Русия. Вместо нея за еврофинансиране бяха разширени възобновимите източници, включен бе напълно нов план за предпазване на силата от тях и потребление на въглищните мощности, когато е належащо – главно през зимата, когато се усилва внезапно потреблението на ток.

Засилване на отчетността на основния прокурор, даване на цифрови административни услуги и възстановяване на прозрачността и конкуренцията при публичните поръчки, е заложено още в проекта. Бизнесът ще бъде подсилен с грантово финансиране, финансови принадлежности и поддръжка за индустриални паркове.

Предвидено е развиването на актуален, скоростен и удобен жп превоз по междуградски линии и градски железници в огромни градове, достъп до бърз интернет в едва обитаеми места и понижаване на загуби на вода. Планира се закупуване на нови 42 влака за крайградските региони, 20 електрически влака за междуградски линии и 18 локомотива за крайградски и междуградски железници.
1.
Мерки от проекта в региона на образованието и обществената сфера ще поддържат обновяването и построяването на учебни заведения, ще бъде осъвременена незабавната линия 112, ще се закупи модерна здравна инсталация и ще се построи система за въздушна незабавна помощ. Ще се засилят ограниченията за обществено подкрепяне и ще се усили минималният приход, напомнят от държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР