Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предупреди Китай, че репутацията му е застрашена, ако окаже помощ на Русия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че репутацията на Китай е застрашена, в случай че бъде оказана помощ на Русия и бъде изработен опит да се заобиколят наложените от запада наказания, съобщи Би Би Си.

Изказването идва след провелата се през днешния ден онлайн среща на върха Китай - Европейски Съюз.

Удължаване на войната в Украйна значи повече проблеми за международната стопанска система, а това не е в полза на никой, написа в Туитър Урсула фон дер Лайен след диалозите посредством видеовръзка с китайския президент Си Дзинпин.

Important issues remain. China must:

• Stop its unjustified trade measures against Lithuania

• Lift sanctions against MEPs⁰
• Address global concerns on human and labour rights, especially in Xinjiang⁰
• Improve access and conditions for EU companies in its market.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

От своя страна китайският водач съобщи, че Европа би трябвало да обезпечи непоклатимост. Си Цзинпин предложи осъществяване на виртуалната среща на върха, на която Китай, Съединени американски щати, Русия, Европейски Съюз и НАТО да образуват механизъм за сигурност в Европа, с цел да предотвратят бъдещи спорове на континента.

По време на днешната среща Си Цзинпин предложи и четири значими точки за постигането на разрешаване на спора. Те включват мирни договаряния, попречване на огромна филантропична рецесия, определяне на помирение в Европа и Евразийския континент и попречване на разширението на локалните спорове.

Президентът на Китай изрази своето " надълбоко страдание " за спора в Украйна и повтори китайското гледище за спокойно разрешаване и договаряния сред Русия и Украйна.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че Китай се е съгласил, че войната заплашва световната сигурност и международната стопанска система.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР