Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи днес

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи днес
Коментари Харесай

ЕК защитава решението на Франция за въвеждане на ваксинационни пропуски

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поддържа през днешния ден решението на Франция за въвеждане на имунизационни пропуски, които ще заменят познатите до момента коронавирус документи за имунизирани, преболедували и изследвани за коронавирус. Подобна стъпка е в пълномощията на управляващите, съобщи тя на взаимна конференция в Париж с президента на Франция Еманюел Макрон, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29607
По нейните думи пандемията дава мотив за диалог за смисъла на свободата и за отговорността, която тя носи. Ваксинационният пропуск е тип отбрана от тези, които не са имунизирани, заключи Фон дер Лайен. Тя заяви, че близо 70 на 100 от цялото население на Европейски Съюз към този момент е ваксинирано против новата болест.

Да бъдеш жител носи права и отговорности, изясни Макрон. Свободата на неимунизираните свършва там, където стартира да визира свободата и живота на останалите, добави той. Не поддържам апелите неимунизираните да не бъдат лекувани, добави френският президент.

Той изрази очакване до юли по време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз да се регистрира прогрес по подготовката на законопроектите, свързани с прехода към по-чиста стопанска система и с защитата на външните граници, с цифровизацията и обезпечаването на почтено възнаграждение на труда. Президентът не загатна въпроса с Балканите измежду най-важните тематики за председателството.

Макрон поддържа договарянията сред Москва и Вашингтон, и заяви, че в идващите дни още веднъж ще беседва с съветския президент Владимир Путин. По мотив ситуацията в Казахстан Фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз следи събитията с огромна паника и е подготвен да помогне, с каквото може. Правата и сигурността на жителите би трябвало да бъдат опазени, прикани ръководителят на Европейска комисия. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29607  За ден в Ловешко са имунизирани 751 души За ден в Ловешко са имунизирани 751 души  Ето къде може да се ваксинирате в област Велико Търново Ето къде може да се ваксинирате в област Велико Търново  Менструалният цикъл се удължава след имунизация против Коронавирус Менструалният цикъл се удължава след имунизация против COVID
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР