Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта предизвикателствата

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта предизвикателствата
Коментари Харесай

Самандов: Българите не ги интересува дали газът е руски или американски, а цената на живота

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта провокациите пред съюза. Енергетиката сигурно ще бъде едно от най-големите през идващите месеци. Темата в „ Офанзива с Любо Огнянов ” разяснява Георги Самандов, който е претендент за народен представител от „ Български напредък ” и някогашен зам.-министър на енергетиката.

Той изясни, че в случай че „ Български напредък ” са били на власт, щели да изпълнят контракта си с „ Газпром ”. „ Щяхме да преговаряме за нов контракт, само че с друг тип снабдители. Щяхме да си резервираме така наречен слотове и щяхме да търсим най-хубавия източник на суровината ”, добави претендентът за депутат. По думите му българския жител не го интересува дали газът е съветски или американски, а сигурността на доставката и цената на живота.

Попитан дали „ Газпром ” е сигурен снабдител на газ съгласно „ Български напредък ”, Самандов отговори по този начин: „ Той е сигурен снабдител сега за всички страни в Югоизточна Европа, без България. Говорим за Турция, Гърция, Румъния, Унгария, Сърбия. Всичката тази доставка, без Турция, минава през България и инфраструктурата е наша, тъй че не знам какъв брой нерешителен може да бъде. Не знам за какво това нещо не се употребява пред тази Европейска комисия ”.

Според някогашния зам.-министър на енергетиката „ Газпром ” е просто един снабдител, а страната ни би трябвало да договаря в бъдеще с всички вероятни, тъй като в геополитиката нямало място за сантименти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР