Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и премиерът

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и премиерът
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Италия и Лампедуза могат да разчитат на Европа

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и министър председателят на Италия Джорджа Мелони, съпроводени от еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, посетиха остров Лампедуза и местата свързани с приема на имигрантския поток.



На конференция министър председателят Мелони уточни, че наличието на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е жест на отговорност на Европа към самата себе си и посочи:

" Бъдещето на Европа е заложено тук. Бъдещето зависи от способността на Европа да се изправи пред огромните исторически провокации, а това на незаконната миграция е едно от тях. Фон дер Лайен знае това добре, и постоянно е имала подготвеност за съдействие и това е доста значимо ".

Мелони сподели още, че незаконният трафик би трябвало да бъде спрян, като Италия ще показа казуса и пред Организация на обединените нации, и пред Съвета на Европа през октомври. Тя съобщи още, че подписаният меморандум с Тунис през юли би трябвало да бъде прибавен. Потвърди го и Фон дер Лайен.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Тя показа 10 точки по които Европейски Съюз ще работи против незаконната имиграция и трафикантите, присъединяване на Фронтекс, основаването на филантропични коридори, разпределянето на имащите право на престояване мигранти и репатрирането на останалите.

" Италия и Лампедуза могат да разчитат на Европа ", акцентира Фон дер Лайен.

За към седмица на острова са пристигнали 11 000 мигранти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР