Председателят на Европейската комисия смята, че е необходимо колкото е

...
Председателят на Европейската комисия смята, че е необходимо колкото е
Коментари Харесай

ЕК се обяви за отмяна на наложените от САЩ ограничения спрямо ЕС

Председателят на Европейската комисия счита, че е належащо колкото е допустимо по-скоро да анулира рестриктивните мерки за влизане на жители на Европейски Съюз в Съединени американски щати поради пандемията.

„ Настояваме двете страни да ползват съпоставими правила за влизащите на тяхна територия. Епидемичната обстановка в Съединени американски щати и Европейски Съюз към днешна дата е сходна ”, съобщи Фон дер Лайен в оповестено изявление в RDN. Тя посочи, че още през юни Европейски Съюз анулира рестриктивните мерки за влизане на жители на Съединени американски щати.

„ Ние би трябвало да решим този проблем колкото е допустимо по-скоро и да поддържаме контакти с нашите американски другари. Това не би трябвало да се проточва още няколко седмици ”, счита тя.

В средата на юли президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че американските управляващи може в скоро време да оповестят по кое време ще бъдат отстранени рестриктивните мерки за жители на Европейски Съюз да влизат на територията на Съединените щати, въведени по-рано поради пандемията. В момента се чакат рекомендациите и оценките на експертите от американското държавно управление по този въпрос. Европейските страни, както и представителите на някои браншове в стопанската система на Съединени американски щати, в това число самолетните компании, упорстват за анулацията на тези ограничавания. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР