Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес държавите от

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес държавите от
Коментари Харесай

Юнкер настоя страните в ЕС да сближат вижданията си за миграцията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани през днешния ден страните от Европейски Съюз да сближат вижданията си по въпросите за миграцията. Той направи това изказване на взаимна конференция с канцлера на Австрия Себастиан Курц, съобщи Българска телеграфна агенция.

Юнкер дефинира вчерашното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург като " спорно " поради прозвучалите там отзиви по обсъжданите промени в миграционното законодателство. Той добави, че не е в положение да отхвърли общото предложение на Австрия и Дания мигрантите да бъдат държани в лагери отвън Европейски Съюз.

Председателят на еврокомисията заяви, че днешните диалози с Курц и австрийското държавно управление в Брюксел, свикани в навечерието на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз от началото на юли, са засегнали доста тематики, в това число Западните Балкани.

Имам огромни упования за австрийското председателство, добави той. По някои въпроси имаме разнообразни визии, само че по множеството споделяме общи гледни точки, уточни Юнкер. Той дефинира държавното управление във Виена като " проевропейско ", въпреки крайната десница да е част от ръководството. Юнкер прикани за преустановяване на инспекциите по вътрешните граници на Шенген. Австрия е една от страните, въвели сходни изключителни инспекции с оправданието за опасност за сигурността от неуправляемото придвижване на мигрантите.

Курц дефинира ситуацията, в която следва началото на австрийското председателство, като комплицирана. По неговите думи е мъчно предвиждането даже на краткосрочното бъдеще около държанието на Съединени американски щати и Русия, както и поради идното овакантяване на Европейски Съюз от Англия. Той означи, че в случай че до края на месеца Европейският съвет не реализира решение по измененията в миграционното законодателство, въпросът ще бъде разискван на среща в Залцбург през септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР