Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изтъкна днес в Скопие,

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изтъкна днес в Скопие,
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Македония е на верния път

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посочи през днешния ден в Скопие, че не е дошъл в страната, с цел да заяви точна дата за начало на договаряния, само че подсети, че Македония е на добър път, постигнала е прогрес и в случай че продължи да се движи в тази посока, след няколко месеца може да получи предстоящото и рекомендацията няма да бъде с условия, заяви МИА.

 © Българска телеграфна агенция
На обща конференция с македонския министър председател Зоран Заев Юнкер акцентира, че страната е постигнала огромен прогрес, само че би трябвало да предприеме още стъпки по пътя към Европейски Съюз, като уточни, че решението за всяка страна ще се взима въз основа на нейните самостоятелни достижения.

Юнкер предложи на македонските управляващи да решат разногласието за името с техните гръцки другари. Той вижда прогрес в процеса на решение на разногласието за името, а като доказателство за това са измененията на летището след решението на държавното управление то да бъде преименувано като знак на отстъпка в процеса на договарянията.

Заев съобщи, че на срещата с ръководителя на Европейската комисия е показал, че страната поставя старания за възстановяване на добросъседските връзки.
Македония слага акцент върху построяването на нови мостове на съдействие, отворен разговор, учреден на взаимно почитание. Затварянето на дългогодишните въпроси не е просто. Окуражени сме от контракта за добросъседство с България, продължихме със сериозна посветеност да работим за решение на казуса, който Гърция има с нашето конституционно име, съобщи Заев.
Македонският министър председател акцентира, че за държавното управление е задоволително име с географско определение, което ще направи разграничаване сред Македония и района в Гърция, който носи същото име. Настояваме за решение, което ще бъде трайно, само че и ще почита достолепието и ще отбрани идентичността на двете страни, съобщи Заев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР