Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов очаква съвсем скоро да

...
Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов очаква съвсем скоро да
Коментари Харесай

КЕВР очаква преговори с Газпром, които да доведат до по-добри условия за доставката на природен газ

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов чака напълно скоро да стартират договаряния с съветската компания " Газпром ", които да доведат до по-добри условия за страната ни по контракта за доставка на синьо гориво. 
До това се стигна, откакто съветският газов колос реализира съглашение с Европейската комисия по антимонополното дело. Газпром избегна заплащането на големи санкции и се задължи да продава газ на конкурентни цени на страните от Централна и Източна Европа. Иван Иванов уточни: 
" " След като в формалния вестник на Европейския съюз беше оповестено решението на Европейската комисия по антимонополното дело против " Газпром ", изтекоха десетте седмици, т.е. срокът, в който " Газпром " трябваше да предложения страните, наранени от решението - това са 8 страни от Централна и Източна Европа, в това число и България. По информация, която публично ни беше подадена от Европейската комисия, чакам започване на договаряния, които да доведат до по-добри условия за България в границите на контракта за доставка на природен газ от " Газпром " ".

В тази връзка Булгаргаз е изпратила писмо до Газпром, като се чака до края на септември да има среща сред двете газови сдружения. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР