Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви новите правила за премахването

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви новите правила за премахването
Коментари Харесай

ЕК предлага терористично съдържание да се сваля от интернет до час

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер разгласи новите правила за премахването на терористично наличие от интернет в границите на един час в речта си за положението на Съюза през 2018 година
Жан-Клод Юнкер ще произнесе последната си тирада пред Европейска комисия След това предстоят решаващите гласувания за възможни наказания против Унгария и за директивата за авторските права
„ Европейците с съображение чакат Съюзът да обезпечи тяхната сигурност. Ето за какво Комисията предлага нови правила за премахването на терористично наличие от интернет в границите на един час — сериозният интервал, през който се нанасят най-големите вреди “, съобщи в речта си Юнкер.

Терористичното наличие е най-вредно в първите часове след появяването си онлайн заради бързината, с която се популяризира, настояват от Европейска комисия. Само през януари 2018 година в мрежата са били публикувани близо 700 нови пропагандни материала на „ Ислямска държава”.

Всички интернет платформи, които желаят да оферират услугите си в Европейския съюз, ще би трябвало да се преценяват с ясни правила за попречване на злоупотреби с техните услуги за разпространяване на терористично наличие.

Освен това ще бъдат въведени надеждни защитни механизми за протекция на свободата на словото в интернет, с които ще се подсигурява, че се отстранява само терористично наличие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР