Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна и разговаря с

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна и разговаря с
Коментари Харесай

Карадайъ лобира за приемането ни в Шенген пред холандския премиер

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се срещна и беседва с холандския министър-председател Марк Рюте, който е водач на демократичната партия на Холандия VVD.

На срещата водачите дискутираха значимите за Европа и България тематики, в това число процеса за присъединение на страната към Шенгенското пространство и негативните последствия за България от присъединяване на националистите във властта.

Пред Рюте ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че от 2011 година готовността на България за пълноправно присъединяване в Шенгенското пространство има позитивна оценка, както от Европейския парламент, по този начин и от Европейската комисия.

" България е изцяло подготвена, в този момент остава единствено Съветът да направи действия към завършване на процеса ", съобщи Карадайъ. „ За страдание България към момента не демонстрира безапелационен и дълготраен прогрес във връзка с Механизма за съдействие и инспекция ", отговори холандският министър председател Марк Рюте.

В диалога с паника беше издигнат и въпросът за идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и присъединяване на националисти във властта, в прорез с главните европейски полезности, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Холандските либерали от VVD и техният водач Марк Рюте, който е отпред на държавното управление на Холандия, са домакини на 38-ия конгрес на АЛДЕ партията, който се организира от 1 до 3 декември в Амстердам.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР