Председателят на ДОСТ Лютви местан заяви, че партията му има

...
Председателят на ДОСТ Лютви местан заяви, че партията му има
Коментари Харесай

Партия ДОСТ щяла да закрива офиси заради проблеми с финансирането

Председателят на ДОСТ Лютви местан съобщи, че партията му има проблеми с финансирането и отхвърли тя да е получавала средства от Турция.

" Ще се наложи да закрием офиси, тъй като имаме съществени проблеми с финансирането ", сподели Местан пред Би Ти Ви и добави, че постъпленията на партията са само от членски импорт и дребни дарения. " Аз като ръководител на партията изрично отхвърлям да сме получили и стотинка от Турция ", сподели още той.

Попитан за фондация " Асоциация Бату платформ ", за която преди време прокуратурата заяви, че е финансирала нелегално предизборната акция на ДОСТ, Местан съобщи: " Аз съм тук да приказвам за политиката на ДОСТ, а не за някакви фондации, за чието битие научих от известието на прокуратурата. Нямам връзка с тази фондация ". В края на октомври основният прокурор изиска преустановяване на активността на " Асоциация Бату платформ ", като се стимулира с следствие, съгласно което на 14 март тя е получила 100 хиляди евро през турска банка, а средствата са употребявани за пазаруване на хранителни пакети. Пакетите, съгласно държавното обвиняване, са раздадени от членове на ДОСТ на гласоподаватели в 15 града, с цел да бъдат стимулирани да гласоподават за партията на изборите за 44-то Народно заседание.

" Единствените пакети, чието разпределяне беше спряно от полицията в Кърджали, са закупени със средства от партията. Хранителните пакети бяха предопределени за разпределяне след изборите и са раздадени след изборите ", съобщи през днешния ден Местан. Той уточни, че партията е разгласила фактурата, с която са купени пакетите.

Попитан за настояването на съпредседателя на " Обединени патриоти " Красимир Каракачанов прокуратурата да се самосезира поради думите на Местан, че България би трябвало да признае съществуването на турско етническо малцинство, водачът на ДОСТ съобщи: " Ако господин Каракачанов не изиска прокуратурата да се сезира за мои дейности, това значи, че не ставам за политик ".

На въпрос ходил ли е скоро в турското посолство Местан отговори утвърдително, като уточни,че управлението на партията е отишло " на едно прощално кафе " с дипломат Сюлейман Гьокче, който през лятото бе отзован, малко преди края на мандата му и изпратен в Гватемала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР