Председателят на долната камара на руския парламент днес заяви, че

...
Председателят на долната камара на руския парламент днес заяви, че
Коментари Харесай

Председателят на руския парламент: Украйна се вкарва в огромни дългове към САЩ заради военната помощ


Председателят на долната камара на съветския парламент през днешния ден съобщи, че Украйна ще натрупа големи отговорности към Съединени американски щати в устрема си да се възползва от заемите за оръжия на стойност милиарди долари, препоръчани от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4768
Байдън през вчерашния ден изиска от Конгреса 33 милиарда $ за поддръжка на Украйна - трагично увеличение на американското финансиране на войната с Русия, а украинският президент прикани американските законодатели бързо да одобрят това предложение.

Вячеслав Володин, който като ръководител на долната камара на съветския парламент постоянно показва позицията на Кремъл, упрекна Съединени американски щати, че се пробват да завоюват от войната, като в същото време вкарат в задължения последващи генерации украинци. " Програмата лендлийз е стоков заем и то не на ниска цена: доста бъдещи генерации украински жители ще заплащат за всичките муниции, съоръжение и храна, които Съединени американски щати ще дават ", съобщи Володин. Президентът на Украйна Володимир " Зеленски вкарва страната в дългова яма ", добави той.

Искането за финансиране на Байдън включва над 20 милиарда $ за оръжия, муниции и друга военна помощ, както и 8,5 милиарда $ директна икономическа помощ за украинското държавно управление и 3 милиарда долара  филантропични помощи. Вчера Конгресът одобри законодателство в потребление на Закона за лендлийза от 1941 година, признат от администрацията на президента Франклин Рузвелт, с цел да доставя с оръжия английските сили, сражаващи се против нацистка Германия, напомни вестник " Ню Йорк таймс ". Това ще разреши на Байдън да даде назаем оръжия на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР