Председателят на Държавното събрание (парламента) на Унгария Ласло Ковер подписа

...
Председателят на Държавното събрание (парламента) на Унгария Ласло Ковер подписа
Коментари Харесай

Председателят на парламента на Унгария подписа ратифицирането на членството на Швеция в НАТО

Председателят на Държавното заседание (парламента) на Унгария Ласло Ковер подписа утвърждението на участието на Швеция в НАТО, съобщи Ройтерс, като се базира на известие, публикувано в уеб страницата на унгарския парламент.

Агенцията добавя, че ратификационният документ е изпратен в канцеларията на президента на Унгария.

Унгарските депутати утвърдиха присъединението на Швеция към НАТО на 26 февруари, като отстраниха последното затруднение преди историческата стъпка на страната, чийто неутралитет продължи през двете международни войни и по времето на студената война.

Гласуването в Народното събрание на Унгария постави завършек на траялото месеци наред закъснение на смяната в политиката на Швеция във връзка с сигурността и се състоя след визитата в Будапеща на шведския министър-председател Улф Кристершон, по време на което двете страни подписаха съглашение за доставка на оръжие.

Правителството на унгарския министър председател Виктор Орбан бе изправено пред напън от страна на съдружниците в НАТО да се подчини и да утвърди шведското присъединение към алианса. До пет дни президентът на Унгария би трябвало публично да оповести утвърждението.
Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР