Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин и председателите на парламентарните

...
Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин и председателите на парламентарните
Коментари Харесай

Депутатите в Русия ще обсъдят "контрасанкции" срещу САЩ в понеделник

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин и ръководителите на парламентарните групи внесоха законопроект, предусещащ ответни дейности на Русия във връзка със глобите на Съединените щати, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Става дума за ответна мярка против " провокациите на Съединени американски щати, на техни длъжностни лица, изразени в недружелюбни и неконструктивни дейности, налагане на наказания и на Руската федерация като цяло, и на нейни жители и юридически лица ", сподели през днешния ден Володин пред публицисти.

Неведнъж сме обсъждали недружелюбните дейности във връзка с нашата страна, акцентирайки, че би трябвало да отговорим на наглото държание от страна на Съединени американски щати и основаването на пречки в работата на съветския бизнес, добави той.

Водачът на Либералнодемократическата партия Владимир Жириновски сподели, че в планът предлага да се забрани достъпа в Русия на доста американски жители. Ще бъде въведен лист, забраняващ достъп в Русия на жители на Съединени американски щати и ще бъде прекъсната активността в Русия на американци, които може да са и експерти с висока подготовка, а всички описи ще се дефинират от държавното управление, добави той.

Предвижда се планът да бъде разискван от Съвета на Държавната дума на 16 април с присъединяване на депутати от всички групи, а след това - на идващото съвещание на Народното събрание. Документът упълномощава съветското държавно управление да предприеме редица ограничения от стопански и политически темперамент.

Стоки, услуги, браншове

Законопроектът планува възбрана за импорт в Русия на редица американски артикули и услуги, както и ограничение на икономическите връзки, показва " Ройтерс ". Документът предлага рестрикции за вноса на американски софтуерни и селскостопански артикули, на американски медикаменти , които могат да се доставят от другаде, както и на тютюн и алкохол .

Руските законодатели оферират също възбрана на съдействието със Съединени американски щати в региона на нуклеарната енергетика , ракетните мотори и самолетостроенето . Предлага се и възбрана на американски компании да вземат участие в съветски приватизационни покупко-продажби.

Нито Кремъл, нито съветското държавно управление са изразили досега поддръжка за ограниченията и не е ясно дали те ще се трансфорат в закон в настоящия си тип.

По публични данни на съветските митници през 2017 година Русия е внесла от Съединени американски щати артикули за общо 12.5 милиарда $. Вносът включва летателни апарати, машини, фармацевтични и химически артикули. Западни компании като " Форд мотър ", " Пепси " и " Кока Кола " се вложили милиарди в основаването на индустриални предприятия в Русия след разпадането на Съветския съюз.

През 2014 година Русия забрани вноса на редица хранителни артикули от западни страни в отговор на наложените ѝ интернационалните наказания поради спора в Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР