Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева
Коментари Харесай

Офелия Кънева откри в Стара Загора третото заседание на Съвета на децата

Председателят на Държавната организация за протекция на детето Офелия Кънева откри третото изнесено съвещание на Съвета на децата, което се организира в Стара Загора от 29.09. до 02.10.2017 година

,,Участето на децата във взимането на решения по въпросите, които ги засягат, е приоритет на държавното управление. Казуси, които касаят деца, не трябва да се разискват без присъединяване на деца ", акцентира в приветственото си слово госпожа Кънева. Тя насърчи участниците в Съвета да отстояват мнението си и подсигурява, че ще направи всичко допустимо мнението им да не бъде повлияно от възрастните.

България е измежду водещите страни, които постановат модела на детското присъединяване. Ако има нещо, в което сме водачи в международен мащаб, това са точно практиките за ангажираността на децата при образуването на политиките за тях. Най-добрите решения можем да вземем единствено дружно с децата, а не като им ги наложим, обнясни госпожа Кънева.

17 са новите членове на Съвета за децата, които в Стара Загора за пръв се запознват с сътрудниците си. Те са определени на мястото на членовете, които към този момент са навършили 18 години. Мандатът на новоизбраните членове е двугодишен.

Разбирам отговорността, която всеки от членовете на Съвета поема - освен за себе си, само че и за всички деца от региона, която съставлява. Ще бъда съпричастна с вас, акцентира ръководителят на ДАЗД.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР