Председателят на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо

...
Председателят на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов призовава прокурорите и следователите да се разграничат от статуквото на Гешев

Председателят на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов се обърна в към прокурорите и следователите, които ще вземат участие на Националното заседание на прокурорите и следователите в България. То ще се организира на следващия ден, 24 август, от 11:00 часа в резиденция " Бояна ", а тематиката му е: " Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според член 7 от Договора за Европейския съюз ".
" Съвещанието се провежда по отношение на на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 10.08.2020 година във връзка опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън ", се споделя в на държавното обвиняване за събитието.
 Германски народен представител: Системата в България е пропита от корупция Германски народен представител: Системата в България е пропита от корупция
Борисов се пробва да резервира властта си, доближени нему олигарси управляват медиите, а правосъдната система е подчинена на неговите интер...
Още преди въпросната декларация, Комисията по журналистическа нравственос се произнесе по отношение на позиция на прокуратурата поради материал на Борис Митов за Радио " Свободна Европа ", касаещ прокурор Боряна Бецова. Какво се споделяше в позицията на Комисията по журналистическа нравственос,!
Според Христо Иванов обаче, на съвещанието основният прокурор Иван Гешев ще разгласи сегашните митинги против властта, които упорстват и за неговата оставка, за офанзива против прокуратурата и нарушаване на член 7 от Договора за Европейски Съюз. " Не ставайте съучастници в целия този срам и безвластие. Не се съгласявайте да бъдете заложници на тоталитарното мракобесие и неговите опити за исторически реванш. Не заслужавате това! Не отивайте на тази тоталитарна манифестация, а в случай че отидете – не мълчете. Но, даже и да се счетете задължени да участвате и да мълчите, намерете различен метод да се разграничите от статуквото на Гешев. Бъдете на първо място свободни жители ! ", споделя Иванов.
" Свикани сте от основния прокурор Иван Гешев като статисти за следващата негова пропагандна акция и опит за проява на мощ. Реално, ще бъдете използвани от един все по-нетърпим за преобладаващата част от публичното мнение човек, който води маниакална политическа война за сметка на върховенството на закона и професионалното достолепие на българските прокурори и следователи. Това заседание не се разграничава по нищо от опита на Движението за права и свободи да отбранява „ Росенец “ зад гърбовете на своите последователи, или от сборището, проведено от политическа партия ГЕРБ, с цел да прикрие банкрута на своето ръководство. И трите мероприятия са форма на отчяна отбрана на един разяден модел на корупционно ръководство. Вие сте събрани, с цел да послужите с лицата и професионалните си биографии като като жив щит за този модел, до момента в който голямото болшинство български жители желаят неговото унищожаване ", предизвестява Иванов в позицията си.
Според него, при настоящето състояние в прокуратурата няма плурализъм на отзиви и позиции. " Гешев ще твърди, че Ви е събрал в отбрана на независимостта на прокуратурата. Но всички знаем, че полезността, която сте събрани да отбранявате, е безконтролността на основния прокурор, който не предстои на демократична отчетност и по отношение на който няма ефикасни механизми за търсене на дисциплинарна или наказателна отговорност. При отчетите на основния прокурор в Народното събрание въпроси не се задават, а вероятните чувания в правна комисия не се организират. Заседанията на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет протичат като учебна физзарядка, при която всички пеят и гласоподават с един глас – този на основния прокурор. А Вие знаете и нещо друго – противоположната страна на тази безконтролност е съвсем цялостната разпродажба на независимостта на обособения прокурор, която е сменена от командно-административен тоталитаризъм и тежка кариерна взаимозависимост ", споделя още Иванов.
 Ченалова: От Европа мълчат - като Караянчева Ченалова: От Европа мълчат - като Караянчева
”Вътрешната политика си е ваша работа ”- по този начин звучи в общи линии позицията на немското посолство след вчерашния митинг....
" На ваш декор Гешев ще се бие в гърдите за своята персонална “война с олигархията ”. Но за от ден на ден хора е ясно, че това е една неистина. Дори и когато клиенти на прокуратурата стават хора, които от дълго време е трябвало да бъдат разследвани, това се прави селективно и по метод, който няма нищо общо с правораздаването. Следствените дейности се трансформират в зверски пропагандни акции, които освен не обслужват задачите на Наказателно-процесуален кодекс, само че постоянно нарушават Наказателния кодекс и Конституцията и обричат тези каузи на неуспех в съда и следващи неоправдателни решения в Страсбург. Никога не се дава разбор какво е възпирало прокуратурата да се заеме с тези хора до момента. Дори и когато има явни обстоятелства за политическо и институционално застъпничество и систематична корупция, те демонстративно и настойчиво не се проверяват. Има избран кръг лица във властта и към нея, за които е крещящо явно, че се употребяват с имунитет от наказателно гонене, а държавното обвиняване е превърнато в маша, с която те “удрят ” свои съперници или съперници. Определени имена могат да изпадат или попадат в този незаконно фаворизиран кръг, само че самото му битие в никакъв случай не се слага под въпрос. А има и едно име, което непроменяемо го оглавява – Делян Пеевски ", упорства Иванов.
Той споделя, че се обръща към прокурорите и следователите в Деня за респект на паметта на жертвите на тоталитарните режими. А основният прокурор Иван Гешев също приказва за този ден през формалния си профил в Twitter, като заключи по този начин: " Поклон пред всички българи, починали за идеалите си! "

“Има Православие у нас, има български народ; няма Православие - няма български народ! ” - думите са на Митрополит Климент. Поклон пред всички българи починали за идеалите си!
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР