Председателят на чешкия сенат Милош Вистрицил ще плати висока цена“

...
Председателят на чешкия сенат Милош Вистрицил ще плати висока цена“
Коментари Харесай

Китай се закани на Чехия да „плати висока цена“ заради официално посещение в Тайван

Председателят на чешкия сенат Милош Вистрицил ще „ заплати висока цена “ поради това, че е направил формалната аудиенция в Тайван, съобщи през днешния ден китайският външен министър Ванг Йи.

„ Китайското държавно управление и китайският народ няма стоят безучастни и ще го накарат да заплати висока цена за неговото недалновидно държание и политически опортюнизъм “, заплаши Ванг Йи, който в това време е на посещаване в Германия. Той добави, че тази „ открита провокация “ на Вистрицил и антикитайските сили зад него няма да бъде толерирана. Към момента не е ясно какви наказания или ограничения ще предприеме китайското държавно управление, съобщи Ройтерс.

Както е известно Китай смята Тайван за лична провинция, която няма право на независими междудържавни връзки и блокира опитите на други страни да осъществят по-близки връзки, като заплашва да прекрати китайските вложения да вземем за пример.

Въпреки това Милош Вистрицил дойде в Тайпей в неделя на посещаване за развиване на бизнес връзките сред Чехия и Тайван. Той не разяснява позицията на Китай по време на самото посещаване, само че в следствие съобщи, че Чехия няма да се преценява с възраженията на Китай.

„ Свободата и демокрацията са главните фактори на просперитета “, съобщи Вистрицил в Тайван. Той се срещна с президента на страната Цай Инг-уен и ще приказва пред Народното събрание преди визитата му да завърши в петък.

„ Чехия и Тайван са свободни демократични страни, които доста разчитат на спазването на човешките права. Ние имаме същите полезности като чехите “, сподели икономическият министър на Тайван Ванг Мей-хуа по време на откриването на бизнес  съвместен бизнес конгрес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР