Председателят на БСП - София Иван Таков и кметът на

...
Председателят на БСП - София Иван Таков и кметът на
Коментари Харесай

Иван Таков и д-р Делян Георгиев направиха първа копка на нова детска ясла в район Изгрев

Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и кметът на " Изгрев " доктор Делян Георгиев направиха първа копка на нова детска ясла в столичния регион.

Тя ще бъде за 150 деца, разграничени в 6 групи. Сградата ще бъде издигната на ул. " Вълко Радински " №5. Имотът до момента беше благосъстоятелност на Министерството на външните работи. Преди години върху този терен е стартирано строителство на постройка, която е трябвало да бъде посолство на Социалистическа Република Виетнам, само че по този начин и не е била приключена. Сега по самодейност на кмета на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев теренът беше възложен на Столична община. А скоро върху него ще има построена детска ясла.

На първата копка участваха също заместник-председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Пешев и членът на ИБ на Българска социалистическа партия - София Милко Панов.

" Тази първа копка през днешния ден е знакова, разяснява Иван Таков. - Тя демонстрира, че е допустимо да има доста добра съгласуваност и съдействие сред институциите в страната и резултатът от нея да бъде отличен. Ясли и детски градини са извънредно нужни освен в регион " Изгрев ", само че и в цяла София. От години неналичието тук-там в яслите и детските градини е голям проблем, с който Столична община не може да се пребори. Д-р Делян Георгиев сподели образно по какъв начин би трябвало да се работи, с цел да се оправим с него. Очевидно е допустимо всички дружно да работим в интерес на жителите на София. Благодаря на доктор Георгиев за упоритата работа, която постави, с цел да стигнем до тази първа копка! Благодаря и на Министерство на външните работи за предоставения терен. А от Столична община осигурихме финансирането за строителството ".

Д-р Делян Георгиев разкри, че проектите на районната администрация са да продължи работа в тази посока. Още в петък, 9-ти септември, ще започва активността по разширението на Детска градина 23 " Здраве " в " Изгрев ". След завършването й, тя ще разполага с нови 75 места за деца, разграничени в три групи.

" Проблемът с неналичието тук-там в детските градини и яслите в София е прочут на всички и би трябвало да бъде решен в незабавен порядък, разяснява доктор Делян Георгиев. - С работата си районната администрация на " Изгрев " демонстрира, че в случай че има воля, положително взаимоотношение сред институциите и експертиза, нещата се случват ".

Д-р Георгиев назова направената през днешния ден първа копка за построяването на детската ясла " празненство на мозъка, постоянството и трудолюбието на районната администрация в " Изгрев ". " След две години неуморна работа взаимно с разнообразни институции и Столичния общински съвет, ние стигнахме до този миг - първата копка на градежа, сподели със удовлетворение кметът на регион " Изгрев " от Българска социалистическа партия. - Това е венецът на упоритостта на всички, които работихме по този план. Много съм благодарен и признателен за големите старания, които десетки хора, наши чиновници, поставиха. Изминахме дълъг път и се надявам благодарение на строителите в този момент оптимално бързо новата детска ясла на " Изгрев " да отвори порти ".

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР