Председателят на борда на директорите на Националния комитет за отношенията

...
Председателят на борда на директорите на Националния комитет за отношенията
Коментари Харесай

САЩ призоваха Китай да реши на чия страна е в ситуацията с Украйна

Председателят на борда на шефовете на Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай, някогашният министър на финансите на Съединени американски щати Джейкъб Лю прикани Китай да „ реши на коя страна ще застане “, да заеме избрана страна в обстановката към Украйна.

„ Преди 50 години Съюз на съветските социалистически републики беше обща опасност, която ни сближи (САЩ и Китай) по-близо. Днес съветската експанзия още веднъж заплашва да ни раздели. Това е моментът, в който страните по света се събират, с цел да осъдят нападението на Русия против Украйна. Китай би трябвало да реши на коя страна да застане и да разбере, че двустранните връзки със Съединените щати ще станат по-силни, единствено в случай че бъде изработен явен избор в интерес на спазването на интернационалното право “, сподели някогашният министър на финансите на Съединени американски щати, представен от ТАСС.

Както твърди Лю, Съединени американски щати и Китай, макар разликите си, не престават да споделят доста общи полезности. Ето за какво, уточни той, Пекин и Вашингтон би трябвало да работят дружно за превъзмогване на такива общи провокации като изменението на климата на планетата, положението на международното здраве и световната неустойчивост. Според Лю страните се нуждаят от непрекъснат канал за връзка, с цел да избегнат пагубните последствия от недоразуменията.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, в отговор на въпрос дали Русия има другари в света, уточни Китай, като прикани да се огледа реакцията на „ същински колоси “ на обстановката с Украйна.

Ден преди този момент представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан разгласява подигравка в обществените мрежи за ролята на Съединени американски щати в обстановката към Украйна. В същия ден китайското посолство в Москва разгласява в обществените мрежи лист на страните, бомбардирани от Съединени американски щати след Втората международна война.

В четвъртък сутринта съветският президент Владимир Путин разгласи в телевизионно послание, че е решил да стартира специфична военна интервенция за отбрана на хората от принуждение и геноцид от страна на режима в Киев, демилитаризиране и денацификация на Украйна, изправяне пред правораздаването на тези, които са направили голям брой кървави закононарушения против цивилни, в това число и жители на Русия.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР