Председателят на БОК Стефка Костадинова се срещна днес с българските

...
Председателят на БОК Стефка Костадинова се срещна днес с българските
Коментари Харесай


Председателят на БОК Стефка Костадинова се срещна през днешния ден с българските олимпийци на Игрите в Пьонгчанг. В интернационалната зона на олимпийското село Костадинова поздрави персонално всеки един от нашите спортисти, след това пожела триумф и шанс в идните надпревари. На срещата участваха съвсем всички български състезатели от тимовете по биатлон, ски-бягане, сноуборд и шейни, осведомиха от олимпийския ни комитет.

„ Искам да ви дам цялата мощ, която имам. Ето че пристигна време за най-истинските и влиятелни стартове. Всеки един от вас към този момент е победител щом е тук на Олимпиадата, измежду най-хубавите в света. Вие преминахте тежки квалификации и пресявки и в ПьонгЧанг можете единствено да спечелите. Искам да ви окуража, да ви пожелая да сте мощни и горди като българи. Стартът е еднакъв за всички, ще ви поддържаме по всякакъв начин, целият български народ ще бъде с вас. Желая ви триумф и шанс в идните стартове, “ сподели Костадинова.

В последвалите непринудени диалози спортистите споделиха усещания от досегашното си престояване на Игрите, от изискванията в олимпийското село и по спортните обекти, както и от тържественото Откриване на Игрите.

„ Снощи бяхте най-красивите на стадиона по време на дефилето на нациите. Всички ме поздравяваха в формалната ложа за метода, по който изглеждаше нашата делегация на парада и пожелаваха триумф на България, “ сподели още Костадинова.

Поздравления към българските олимпийци насочи и Спас Русев, ръководител на Надзорния съвет на най-големия телеком у нас, VIVACOM е сътрудник на БОК и към този момент трета година подкрепя интензивно българските олимпийци. На срещата в олимпийското село участва и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и множеството треньори и публични лица от делегацията.

Последваха общи фотоси и селфита, а Стефка Костадинова дълго беседва самостоятелно с нашите спортисти и техните наставници. След това ръководителят на БОК инспектира изискванията в олимпийското село.

Междувременно нашите олимпийци разгледаха залата на така наречен Olympic Village Plaza, част от тях пробваха атрактивния симулатор, който предизвика възприятието че си на ски-шанцата, по ледения улей или по стръмните олимпийски писти за втурване на ПьонгЧанг.

Радослав Янков и неговият треньор Георги Атанасов пък демонстрираха в особено квалифицирания за фотоси сет какви са изискванията в стаите на състезателите. А зачислените към българската делегация корейски доброволци не можеха да повярват, че могат да се снимат и да беседват с актуалната международна рекордьорка в скока на височина.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР