Председателят на БФ Борба Христо Маринов даде интервю за предаването

...
Председателят на БФ Борба Христо Маринов даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Христо Маринов пред БНТ: Оттук нататък основната ни цел е спечелване на квоти за Париж 2024

Председателят на БФ Борба Христо Маринов даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което разяснява представянето на родните национали по време на международното състезание в Белград.

Преди последния ден от конкуренцията България има два бронзови медала - на Рамазан Рамазанов (70 кг) в свободния жанр и на Мими Христова (65 кг) при дамите -, само че към момента няма извоювана олимпийска квота за ЛОИ Париж 2024.

Тази вечер първата ни виза за френската столица може да си обезпечи Семен Новиков, който ще спори за бронза в категория до 87 кг на класическия жанр.

" За страдание, сме имали и по-добри шампионати. Стискаме палци за Семен Новиков да вземе олимпийска квота. Имаме два медала въпреки всичко, само че оттук насетне главната цел са спечелването на олимпийски квоти, както и медали от самата олимпиада ", стартира Маринов.

" Много неща могат да се подобрят. За мен най-важното е, че главните ни състезатели би трябвало да имат повече лагери в чужбина. Психически също би трябвало да се подобрят нещата, само че там и треньорите би трябвало да си създадат анализите ", продължи ръководителят на родната федерация.

Пред камерата на Българска национална телевизия Христо Маринов приказва и за срещите си министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

" Благодаря на министъра на спорта господин Димитър Илиев и за физическата поддръжка и за спомагателните отпуснати средства. Срещите ни бяха доста ползотворни, като коментирахме доста неща, които могат да се подобрят в разногласието като цяло. Говорихме и за пожизнените пенсии на нашите заслужили първенци. Той при нещата при сърце и се надяваме, че ще имаме триумф ", показа ръководителят на БФ Борба и най-после насочи взор и към Олимпиадата в Париж следващата година.

" Аз не обичам да се наемам с бройки. Надявам се, че ще изпратим хора. Както постоянно съм казвал обаче не е значима броя, а с какъв брой медала ще се върнем ", приключи Христо Маринов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР