Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски връчи почетен плакет ЗЛАТЕН

...
Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски връчи почетен плакет ЗЛАТЕН
Коментари Харесай

Тържествено честване на 75 г. от създаването на Института за литература към БАН

Председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски връчи почетен плакет ЗЛАТЕН на шефа на Института за литература доцент Пенка Ватова на празненство във връзка 75-годишнината от основаването на института. Честването се организира през днешния ден в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Академията.

Институтът за литература се утвърди като един от най-важните проучвателен центрове на литературата в България. Като учени вие уверено употребявате новите технологии в основаването на литературни корпуси , сподели в приветствието си акад. Ревалски.

Работата по научни планове беше акцент в честването на 75-ата годишнина на Института за литература. Учените показаха активността си по 11 плана с разнообразни източници на финансиране . Проектите обгръщат разнообразни аспекти на литературната история, включват и проучвания на едва проучени български създатели, сподели по време на представянето шефът доцент Пенка Ватова. Тя разгласи, че през последните 15 години учените сполучливо са завършили работа по общо 80 плана .

Литературоведът доктор Радосвет Коларов беше почетен с почетния знак на Института за литература. Наградата беше връчена за неговия принос в издигането на интернационалния престиж на българската филантропична просвета .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР