Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева е уверена, че

...
Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева е уверена, че
Коментари Харесай

Гроздева: Изключителен оптимист съм за спорта у нас

Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева е уверена, че спортът в страната ни се развива по верния път и триумфите няма да закъснеят. Двукратната олимпийската шампионка разяснява в изявление за БГНЕС случилото се през 2017 година в стрелбата и триумфите в българския спорт.

Родната пукотевица изпраща поредна сполучлива година. Гроздева завоюва бронзов орден на Европейското състезание, европейската вицешампионка от 2016 година Антоанета Бонева дружно със Самуил Донков станаха четвърти на Европейското състезание в новата олимпийска дисциплинираност – смесени тимове. 18-годишната Мирослава Минчева стана международна вицешампионка и европейска шампионка за девойки на 25 м на малокалибрен револвер. Кирил Киров донесе първата квота на български играч за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес следващата година. Стрелците могат да се похвалят с още доста оценки от мощни интернационалните шампионати през годината.

" И в персонален, и в професионален проект адресирам доста добра и сполучлива година. Надявам се идната да бъде още по-резултатна и сполучлива и да посрещнем Новата година радостни и с доста оптимизъм.

Имахме доста триумфи през тази година. Ето, Мирослава Минчева получи специфична премия на УС " Български спорт " поради страхотните триумфи, които реализира. Следващата година ни е доста значима, тъй като имаме Световно състезание септември месец. Дано се увенчаем с медали и квоти за Олимпийските игри в Токио 2020.

Ако каже някой, че спортът не върви, не е правилно. Спортът си върви - имаме триумфи, медали, доста хора остават отвън десетката, макар достиженията си. Мисля, че не би трябвало да се оплакваме и да споделяме, че спортът умира в България, ами в противен случай. Виждаме какъв брой млади идват зад нас. Едно младо потомство, което внезапно излезе на сцената с хубави резултати и триумфи. Изключително оптимистично настроена съм за спорта в България.

Бих посъветвала младото потомство да не си губят времето. Щом са яхнали вълната, да я употребяват до дъно. Да работят старателно, с цел да може един ден да не съжаляват за нещо, когато се извърнат обратно и да не си кажат " Ех, можех и това да направя, Защо пропуснах този миг? ". Младите би трябвало да дават всичко от себе си, да не се отхвърлят, да работят съществено и да употребяват всяка скъпа минута. Най-важното качество за мен е да си надарен, тъй като има доста работливи хора, на които постоянно малко не им доближава, с цел да вземат отличие. На второ място е това да се трудиш, да се трудиш и отново да се трудиш.

Федерацията има огромна поддръжка от министерството на младежта и спорта. Най-накрая имаме електронните цели, които са от извънредно значение за подготовката ни и за развиването на нашия спорт. Благодарни сме на министър Кралев, тъй като в действителност от доста време се борихме за това нещо, което ни куцаше. Сега мога да се похваля, че имаме всичко належащо и на равнище, а в този момент остава да имаме и резултати.

Искам да пожелая на всички родни спортисти преди всичко здраве. На второ им искам да нямат травми, тъй като това е извънредно значимо. На трето им поисквам, дай боже, доста триумфи, та дори и по-големи от тази година ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР