Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова няма да пътува

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова няма да пътува
Коментари Харесай

Травма възпрепятства Стефка Костадинова да пътува за Игрите в Токио

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова няма да пътува за Токио, където на 23 юли стартират олимпийските игри. Причината е контузия в крайници, получена при обичайния ѝ утринен крос.

"По време на постоянния крос стъпих изкривено, усетих остра болежка в коляното, а травмата се оказа сериозна. След прегледа се наложи през днешния ден да анулира пътуването си до Токио. Съжалявам, че тъкмо в този момент ме сполетя сходно нещо, само че притискам палци и поддържам по всякакъв начин нашите олимпийци. Желая на всички най-много да са здрави, да носят с чест и горделивост българските екипи и да реализират своя най-много на Игрите. Вярвам, че в Токио ще чуем българския химн и ще забележим националния байрак най-високо ", съобщи Костадинова.

Легендарната българска лекоатлетка е била прегледана от доктор Тони Георгиев, който е открил раздрана вътрешна странична връзка на дясното коляно. Травмата постанова лекуване в идващите няколко седмици.

Не единствено българската делегация остава без своя ръководител. Отсъствието на Костадинова значи, че на Игрите няма да участва настоящ международен рекордьор. Българката държи върховото достижение в скока на височина с феноменалните 209 см. И до през днешния ден, 34 години след международното състезание в Рим, върхът не е усъвършенстван.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР