Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова призова за

...
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова призова за
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Трябва да дадем малко въздух на спортистите

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова прикани за самообладание към спортистите преди олимпийските игри в Токио следващата година.

" Дайте малко да им дадем въздух. Те доста добре знаят, че една олимпиада е върхът и каймакът на спортната кариера. Там е мястото, където би трябвало да покажат своята върхова спортна форма и да зарадват първо себе си и след това нас ", сподели Костадинова след церемонията " Спортен Икар ".

Рекордьорката в скока на височина дефинира годината като сполучлива за българския спорт. Според нея " спортистите са длъжници на българския народ " и се надява на положително показване в Токио. До момента страната е спечелила 15 квоти за игрите.

Костадинова добави, че поддържа чистите съветски спортисти. Според нея тези състезатели несправедливо са жертви на продължаващия допинг скандал в съветския спорт.

" Международният олимпийски комитет безусловно не разрешава манипулирането на данни и в този момент се вършат инспекции и ще се излезе с едно мнение. По мое мнение като състезател и българка не мисля, че е редно да се санкционират спортисти, които не са уличавани (употреба на допинг). Редно е да се санкционират хора и спортисти, които са хващани, само че за жал около мокрото гори и сухото ", сподели още Костадинова.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също отличи годината като сполучлива. По думите му българските спортисти са се показали добре на европейските игри в Минск.

" Вярвам, че имаме доста по-големи благоприятни условия. Ако имаме вяра в себе си, в случай че имаме шанса да не сме преследвани от заболявания и травми, мисля, че идната година ще имаме доста мотиви за наслада. Пожелавам ви да следвате тази линия, която следвахте тази година, тъй като тя явно е сполучлива. Носете постоянно България в сърцето си, тъй като всички наши сънародници чакат от вас тези триумфи, които да ги накарат да се гордеят ", сподели Кралев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР