Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели

...
Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели
Коментари Харесай

Раева след среща с Радостин Василев: Фалстарт, превърна я в махленска седянка

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева показа поразителен роман за първата си среща с новия състезателен министър Радостин Василев. Тя се е състояла по време на публично събиране на федерациите с Василев от Има Такъв Народ, където Раева е била нападната, че художествената гимнастика у нас повече няма да се употребява с привилегии, както и за брачна половинка си Наско Сираков. Припомняме, че сред Сираков и Василев се развихри спор във връзка с футболния тим „ Левски “, като босът на тима бе засегнат от отношението на спортния министър и внушенията, които прави към „ Левски “ и проблемите, които имат.

Ето какво показа Илиана Раева за първата си среща с Василев:

Първа публична среща с новия министър на спорта Радостин Василев

Фалстарт….

Атаката на новия министър на спорта се трансферира от Наско към мен.

Днес имаше публична среща на федерациите с новия министър на спорта Радостин Василев. Внимателно слушах конференцията му с медиите, на които показа новата стратегия за финансиране на спорта за високи достижения. Разбира се, впечатли ме обстоятелството, че първо това се прави с медиите, а не с федерациите, само че това не е съдбовно, единствено прецизира някои елементи и характерности.

Дойде ред и на федерациите. Даде се думата на присъстващите президенти. Генералните секретари, които са най-добре осведомени, не бяха позволени поради ограниченията за Ковид. Колеги се изказваха, даваха някои рекомендации и задаваха въпроси. Вдигнах ръка и аз. Препоръчах за идната стратегия да се употребяват и хора от федерациите, които действително вършат спорт и са съответни на еволюцията и непрекъснатите промени в спорта, които изискват промени и в методика, и във финансиране, и във всичко обвързвано с развиването на спорта. Впрочем, това предложи преди мен и сътрудника от батута Стоян Димитров. След това разкрих страховете си, че няма отговор и информация за финансирането на нашите планове за Световна купа, която е при започване на април и Световното състезание, което е през септември, както и последната такса към ФИГ за организирането му, на която при закъснение текат лихви. Разкрих и опасенията си за наемите на подготвителната зала “Арена Армеец ”, която употребяваме за тренировки, тъй като нямаме зала, в която да се побере целия народен тим.  Тук е мястото да прибавя, че българският народен тим не разполага с подготвителна база, която да поеме напълно националните ни тимове.

Останах шокирана от отговора на новия министър, който стартира с изречението, че е доста сюрпризиран и знаел, че Художествената гимнастика е съществувала в зоната на комфорта. Беше казано, че аз съм била единствената, която си е разрешила да му звъни по телефона, само че тези недомислени фрази бяха нищо съпоставяне с това, което ме очакваше, а точно, по какъв начин моят брачен партньор Наско Сираков през вчерашния ден бил написал писмо до него…

Тук към този момент не устоях неуместното му изявление, станах и го репликирах, че се надявам в никакъв случай повече да не намесва брачна половинка ми, не на място и на публични срещи на федерациите. Освен това споделих да не внушава, че надали не БФХГ е била с някакви привилегии и, че очевидно не е осведомен с резултатите и работата на Художествената гимнастика през последните години.

Обидното отношение към БФХГ и фамилията ми, което е посветило живота си на спорта и е постигнало триумфи на международно равнище освен като спортисти, само че и като ръководители на спорта, беше потресаващо. Казах, че намесвайки името на брачна половинка ми, в тази публична среща с федерациите я трансформира в махленска седянка. Поисках да разясня нападките му: “ … че единствено аз съм си разрешила да му звънна по телефона… ”  ( и всичко това казано в отговор на моите въпроси за идната година) като споделих, че не съм звъннала на него, а на секретарката, на която описах проблема с документите за разширението на подготвителната ни зала, които документи след три години най-сетне са подготвени и министърът на спорта е този, който би трябвало да ги внесе в министерски съвет. Най-учтиво помолих секретарката да му каже това, както и в случай че реши да ми звънне, с цел да го срещна с проблема. Не съм му звъняла по телефона, а звъннах на секретарката му! След диалога ми със секретарката, в по-късните часове той ми звънна и аз го срещнах персонално с документите.

Седях и не имах вяра на очите и ушите си, какво виждам и какво чувам… Кому са нужни това отношение и тази експанзия?! И за какво е по този начин?? Така ли ще работим от първия ден?!

Г-н Министър, БФХГ в никакъв случай не се е употребила с комфорт, с цел да работи! Нашата федерация е получавала това, което и се е полагало за постигнатите резултати и за цялостната активност и труд, които влага за развиването на този спорт. БФХГ не е създавала никакви проблеми на който и да било министър, по какъвто и да е мотив и за това сме получавали почтително отношение от всички министри на спорта до момента. Не знаех, че даже на секретарката Ви при голяма потребност е проблем да се звъни! Напълно обикновено и редно е да търсиш връзка с отрасловия си министър при проблем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР