Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не

...
Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не
Коментари Харесай

Илиана Раева: Брутално силни сме!

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри вълнението си след мощното показване на грациите и златния орден, който завоюваха за втора поредна година пред родна аудитория.

„ Първо би трябвало да поздравим целия български тим с присъединяване в многобоя – и отбор, и самостоятелно. Разбира се, най-много съм щастлива за присъединяване на ансамбъла – представянето и оценяването на съчетанията ни. На фона един подобен спортен ден, на такова съревнование като Световната купа, имах шанса доста добре да видя зад кулисите нашите противници и огромна част видях в надпреварите досега и мога да кажа, че на този стадий има единствено един тим - България и всички останали.

Много сме мощни, брутално мощни сме. Допуснахме неточности и в двата дни, съществени неточности, имаше и грешки, само че оценките приказват сами за себе си какво съставляват нашите композиции. С динамичност, която излиза отвън мащаб, компликация, сила, мощ, които малко тимове биха си разрешили. Да не кажа може би никой няма да си разреши “, сподели Раева.

„ От утрешния ден чакам девойките да са оптимално мобилизирани. Ансамбълът да издържи, да играят по този начин, както играят. България сега в лицето на девойките на от ансамбъла, това не са войни, това са изключителни девойки. Аз не съм виждала до в този момент състезатели с такава мощ и дух. Златните девойки, които всички толкоз обичате бяха страхотни, само че тези девойки носят нещо в себе си. Днес сутринта ми се обади Вера Маринова, същинският глас на художествената гимнастика, тя ми сподели, че в никакъв случай до в този момент по света в историята на художествената гимнастика не е имало подобен отбор. Досега България и света не са имали такива съчетания и отбор с такава динамичност. С такава култивирана невероятна, същинска мощ. Колежите от чужбина до една идват и ни споделят: „ Илиана, няма коментар “. Виждате какви оценки взимат с неточности “, добави ръководителят на федерацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР