Председателят на АБВ Румен Петков отбеляза, че газовата връзка Комотини-Стара

...
Председателят на АБВ Румен Петков отбеляза, че газовата връзка Комотини-Стара
Коментари Харесай

Румен Петков във фейсбук настоя за прокурорска намеса по газовата връзка „Комотини-Стара Загора“

Председателят на АБВ Румен Петков означи, че газовата връзка „ Комотини-Стара Загора “, въпреки и с акт 16 е, непригодна за приложимост и най-общо, незаконосъобразна.

В пост във фейсбук той изрежда причините за това:

Вчера министър Шишков тържествено издаде акт 16 на IGB (за българска територия!!! – какво е на гръцка?) в нарушаване (или престъпление), тъй като:

1. Единият оптичен кабел, гарантиращ цялостна информация в диспечерския пункт, не е положен по план, а е нещо мижаво и краткотрайно. Кой носи отговорност за това и по какъв начин освен това състояние се издава акт 16? А при повреда?

2. Издадени ли са всички документи от КЕВР, преди да се издаде акт 16 – НЕ. Кой е виновен – прокуратурата?

3. Имаме България – адриатическа връзка. Няма съгласуваност с гръцката газопреносна мрежа, което в огромна степен обезсмисля газопровода. Защото до него няма достъп за полутечен, тръбен и какъвто и да е газ, а единствено за азерския, който запълва доста дребна част от потенциала.

Иначе на 1.10 за повторно ще откриваме газопровода и за повторно ще вземат участие Георгиева (ICGB), Мицотакис (премиер на Гърция), Мицалис (един от шефовете на АВАКС, които до в този момент за несвоевременно осъществяване на газопровода дължат 24 млн. евро на България и никой не им ги търси). Интересно за какво не е поканен за присъединяване основния прокурор, а в тази ситуация той ще има доста клиенти на самото място в НДК.

Остава усещането, че мероприятието има смисъл единствено за гостите, които преди или след него ще вървят на лов, лов на риба или разходка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР