Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева обяви в ефира

...
Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева обяви в ефира
Коментари Харесай

Ива Митева готова да се откаже от политиката, ако няма кабинет

Председателят на 46-ото Народно заседание Ива Митева разгласи в ефира на „ Събуди се ", че е допустимо да се отдръпна от политиката, в случай че и този път не се сформира държавно управление.

„ Ако и този път се провалим и не успеем да съставим държавно управление и не се случи смяната, мисля, че няма смисъл да вземам участие повече в политиката. Нека да забележим по какъв начин ще мине акцията и по какъв начин ще продължим напред ", съобщи Митева.

Тя отхвърли да се водят договаряния сред Има Такъв Народ и други партии все още.

„ В идващия парламент би трябвало да построим мост и да погледнем в една посока с партиите, с които желаеме да създадем смяната ", твърди Митева. Тя призна, че евентуални сътрудници на „ „ ИТН ” са Българска социалистическа партия, Демократична България, ИБГНИ и Политическа партия.

„ Трябват доста диалози. Ако желаеме разговор, не е почтено и честно да приказваме занапред за постове, дори без да знаем изборните резултати. Смятам, че при Петков има доста младежи, с които можем да работим ", счита тя.

Ива Митева разяснява и следващата опасност, която бе отправена против нея.

„ За опасността разбрах на 26 октомври. Обадиха ми се от районната прокуратура в София. В писмото пишеше: „ Имам оръжие и ще убия Ива Митева ”. Бях разпитана още веднъж. В този миг бях във Варна с сътрудниците ми Филип Станев, Кирил Симеонов и Любомир Каримански. Те също бяха разпитани. Този път майка ми не беше застрашена, както преди ”, разясни Митева. И добави, че сега не употребява защита, само че естествено е обезпокоена след следващата опасност.

„ След разпускането на Народно събрание се отхвърлих и от профилирания превоз, на който имам право. Естествено човек се тормози в подобен миг. Притеснителното е, че опасността идва още веднъж от същото момче, което към този момент е наказано. Не разбирам какъв е мотивът ”, сподели още ръководителят на 46-ото Народно събрание.

По думите й опасност е отправена и против Бойко Борисов. „ Не разбирам връзката ми с него, с изключение на оня прославен закон за НСО. Неприятно е, тъй като сега сме в предизборна акция и обикалям страната. За благополучие, непрекъснато съм с моите сътрудници и те ми дават спокойствието. Смятам, че това момче не работи единствено. Явно има желанието да бъде разпознат, заловен и да се разбере за опасността. Наистина е необичайно. Надявам се да се стигне до същинското лице, което стои зад действието ", сподели още Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР