Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Нанси Пелоси призова демократите в Камарата на представителите да се подготвят за необикновен изборен сценарий

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси прикани демократите в камарата да се приготвят за невероятен избирателен сюжет, при който долната камара на Конгреса ще би трябвало да дефинира кой печели американските президентски избори, съобщи Ройтерс.

В писмо до сътрудниците си демократи от Камарата на представителите Пелоси акцентира, че от скорошни изказвания на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския може да се допусна, че той би изискал Камарата на представителите да реши кой е спечелилият на изборите, в случай че не е ясно кой от двамата претенденти (Тръмп или претендентът на Демократическата партия Джо Байдън) е получил минималните 270 гласа в изборната гилдия, нужни за победа на изборите. Тръмп неведнъж изрази подозрения в сигурността на гласуването по пощата. Преброяването на гласовете от бюлетините, подадени по пощата, може да отнеме време поради огромния брой хора, който евентуално ще избере да гласоподава по този метод. Демократите се притесняват, че Тръмп ще се опита да приключи прибързано преброяването на тези бюлетини и ще отнесе въпроса за определянето на спечелилия към Камарата на представителите.

Съгласно конституцията на Съединени американски щати, при подобен сюжет представителите на обособените щати в Камарата на представителите ще гласоподават за избор на новия американски президент. Всеки щат разполага с един глас. Макар демократите да имат болшинство в Камарата на представителите от 232 конгресмени (конгресмените на републиканците в долната камара на Конгреса са 198), Републиканската партия има болшинство в 26 от щатските делегации. Демократите имат болшинство в 22 щатски делегации. В делегацията на щата Пенсилвания републиканците и демократите са равно показани, а в тази на Мичиган - демократите имат седем представители, републиканците - шест, а последният четиринадесети конгресмен е либертарианец.

Камарата на представителите не е определяла кой е спечелилият на американски президентски избори от 1876 година насам.
Пелоси прикани демократите да положат "всички вероятни старания " за спечелването тук-там в Камарата на представителите, които понастоящем се заемат от републиканци. Тези места биха били извънредно значими, в случай че се стигне до сюжета, при който Камарата на представителите ще би трябвало да избере новия американски президент. Пелоси прикани сътрудниците си да поддържат активността на

Комисията за политическо деяние на болшинството в Камарата на представителите, чиято цел е да предизвиква избирането на демократи за членове на камарата.

"Тъй като не можем да оставим нищо на случайността, Комисията за политическо деяние на болшинството в Камарата на представителите прави всичко допустимо за спечелването на (мнозинство в) още делегации (от обособените американски щати) от демократи ", написа Пелоси в писмото до сътрудниците си демократи.

Говорител на Националната комисия на републиканците в Конгреса съобщи, че Пелоси се пробва да се намеси в президентските избори.

"Приветстваме опцията да отбележим опитите на либералката от Сан Франциско Нанси Пелоси да се намеси в изборите. Пелоси е най-непопулярният политик в Америка ", съобщи представителят Майкъл Макадамс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР