Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола заяви, че е започнала

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола заяви, че е започнала
Коментари Харесай

Мецола започна процедура за окончателно отстраняване на Кайли от поста зам.-председател на ЕП

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че е почнала процедура по окончателното премахване на уличената в корупция Ева Кайли от поста заместник-председател на Европейския парламент, съобщи БНР. Мецола упорства за връщане на отчета за визова либерализация за жителите на Катар в съответната комисия на Европарламента.

Междувременно белгийската полиция продължава обиските на офиси в Европейския парламент.

" Не сме в края на пътя и би трябвало да оказваме помощ на следствието колкото е належащо. Няма да има безотговорност, нито замитане под килими, ще създадем вътрешно следствие на всички обстоятелства. " - даде обещание Мецола.

" Тук става дума за положително и зло. Призовавам ви да устоите на изкушението да употребявате този случай за политически цели. Не правете по-евтина опасността, пред която сме изправени. Това е тест за нашите полезности и системи. Колеги, дано ви уверя, че ще го посрещнем с вдигната глава. " – прикани тя.

Евродепутатът Марк Тарабела, чиито офис също бе претърсен, е замразил участието си в Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Колежката му Мари Арена, на чиято асистентка бе запечатан офисът, се е отдръпнала от позицията си на ръководител на подкомисията по правата на индивида.

Пиетро Бартоло, чийто бивш помощник е работил в злощастната организация " Бори се с безнаказаността ", обвързвана със абсурда, се отдръпнал като докладчик в сянка от комисията по правораздаване и вътрешни работи по отчета за визовата либерализация.

Андреа Коцолино, чийто помощник е брачният партньор на Кайли – Франческо Джорджи, се отдръпва като координатор по незабавни случаи.

Утре следва спор по тематиката в пленарната зала в Страсбург, като се чака и резолюция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР