Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола публикува през последните дни

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола публикува през последните дни
Коментари Харесай

Какво подаряват на шефката на Европарламента: Сух колбас, шампанско, шал, фигурка на син овен...

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола разгласява през последните дни лист с подаръците, които е получила през миналата година, в миг, когато институцията се пробва да върне доверието в себе си след експлоадирането на аферата " Катаргейт ", съобщи Франс прес.

Сух салам, шампанско, шал, дрънкулка на наследник овен, книга за предишното на френската отвъдморска теротория остров Мартиника... дългият лист на тези дарове наподобява на изложение на складова наличност в присъщия жанр на френския стихотворец и текстописец Жак Превер, отбелязва Агенция Франс Прес.

Получени през миналите 12 месеца, те са вписани в обществения указател на Европарламента на 12 януари 2023 година Вътрешните правила обаче изискват евродепутатите да заявяват подаръците до края на месеца след този, през който са били получени.

На въпрос на Агенция Франс Прес в тази връзка представителят на Мецола акцентира, че този метод цели " поощряване на прозрачността " и " предоставяне на образец ", както и разкъсване с практиката на предшествениците й. На въпрос за какво Мецола не е вписала по-рано подаръците си представителят отговори, че съществува процедура условието да не важи за ръководителите, само че увери, че председателката към този момент ще се преценява с общия ред.

Говорителят на Европарламента Жауме Дук посочи, че всички тези дарове са били получени " от името на институцията " и нито един от тях " не е бил непокътнат от председателката ", добавя Българска телеграфна агенция. " Безпрецедентната бистрота, демонстрирана от Мецола, цели възстановяване на практиката, обвързвана с тези институционални дарове ", добави Дук.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР