Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на
Коментари Харесай

Украйна получи покана от ЕС за ускорено членство

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на президента на Украйна Володимир Зеленски въпросник, след чието попълване Еврокомисията ще може да предложи на Съвета на Европейски Съюз да стартира разискване на въпроса за начало на договарянията за присъединение на Украйна към общността, предадоха международните организации в петък.

Фон дер Лайен сподели на взаимна конференция с украинския водач, че “няма както нормално да отнеме години, а единствено седмици, с цел да се стигне до мнение по процедурата ".

" Русия е застрашена от раздробяване заради все по-тежките наказания, а Украйна има европейско бъдеще ", съобщи тя по време на визитата си в Киев, дружно с висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

" Готови сме да ви оказваме помощ 24 часа 7 дни в седмицата да попълните този въпросник. Знаем доста един за различен тъй като работим интензивно през последните години, тъй че съм сигурна, че ще ви отнеме не години, както нормално, а седмици, в случай че работим дружно “.

" Ще сме подготвени с отговорите, Урсула, за една седмица ", съобщи Зеленски.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел съобщи, че е шокиран след визитата в град Буча.

" Има две думи, с които може да се опише протичащото се в Украйна. Едната дума е " неуспех " - огромният неуспех на съветската войска, която не съумя да пречупи куража ви. Другата дума е " смут " – ужасът на цивилните, които са застрашени да бъдат атакувани и убити “.

Борел добави, че повече от 7 милиона евро са били отпуснати за събиране на доказателства за военни закононарушения пред Международния углавен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР