Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза днес,

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза днес,
Коментари Харесай

Създават център за разследване и събиране на доказателства за престъпления в Украйна

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели през днешния ден, че в Хага ще бъде открит център за следствие на закононарушения и събиране на доказателства за актове на експанзия в Украйна , съобщи Ройтерс.

" Той ще координира набора от доказателства и ще бъде включен в взаимния екип за следствие, който е подсилен от организацията ни " Евроюст ", сподели Фон дер Лайен. Тя е на публично посещаване в Киев дружно с няколко високопоставени длъжностни лица на Европейски Съюз за два дни диалози на високо ниво.

Организация на обединените нации дефинира понятието " акт на експанзия " като " навлизане или нахлуване от въоръжените сили на някоя страна на територията на друга или каквато и да е военна окупация ".

Международният углавен съд в Хага към този момент проверява хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството по отношение на съветската инвазия в Украйна.

Наказателният съд може да заведе дело при задоволително доказателства за осъществяване на закононарушението геноцид в Украйна, само че няма пълномощия за гонене на хипотетични актове на експанзия, осъществени от Русия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР