Председателите на Европейския парламент, на Европейския съвет и на Европейската

...
Председателите на Европейския парламент, на Европейския съвет и на Европейската
Коментари Харесай

ЕС поздравява Байдън за избирането му за следващ президент на САЩ

Председателите на Европейския парламент, на Европейския съвет и на Европейската комисия Давид Сасоли, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, поздравиха Джо Байдън за избирането му за идващ президент на Съединени американски щати.

Най-добри пожелания на новоизбрания президент, се показва в изказване на Сасоли. Светът има потребност от мощна връзка сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, от нов подтик на двустранните връзки. Съединени американски щати и Европейски Съюз не подхождат еднообразно към пандемията с Ковид-19 и това отслабва отговора на рецесията, добавя той.

Европейски Съюз е подготвен да работи за мощни трансатлантически връзки, написа в Туитър Мишел. Той също показва битката с пандемията като една от тематиките за взаимоотношение с Вашингтон.

Европейски Съюз и Съединени американски щати са другари и съдружници, а техните нации - допустимо най-дълбоко свързани, се показва в приветствено послание на Фон дер Лайен. Европейска комисия е подготвена да задълбочи съдействието с новото управление на Съединени американски щати и новоизбрания Конгрес, изключително в дейностите против пандемията и произлизащите последствия, прибавя тя.

По-рано довечера групите на Европейската национална партия (ЕНП), на социалистите и демократите (СД) и "Обнови Европа " в Европейския парламент бяха измежду първите, които поздравиха Байдън.

Ще продължим да работим дружно за кротичък международен ред, уточни ЕНП. Председателят на партията Доналд Туск написа в Туитър, че загубата на Тръмп може да се окаже началото на края на тържеството на крайнодесния популизъм също и в Европа.

СД горещо поздравиха Байдън, приканиха президента Доналд Тръмп да признае проваляне и да почете гласа на народа. Те дефинираха успеха на Байдън като историческа и показаха, че с това Европа печели мощен съдружник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изходът от изборите е празник за устойчивостта на демокрацията, съобщи "Обнови Европа ". Изборът на Байдън е връщане към разсъдъка, прибавиха либералите.

Съпредседателят на групата на Зелените Ска Келер също изрече поздравления, изключително за избора на Камала Харис за идващ вицепрезидент. Не мога да допускам, че лиши толкоз дълго, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР