Предприятия предупреждават за фалити у нас заради санкциите срещу Русия.Бизнесът

...
Предприятия предупреждават за фалити у нас заради санкциите срещу Русия.Бизнесът
Коментари Харесай

Бизнесът се опасява от фалити у нас заради санкциите над Русия  

Предприятия предизвестяват за банкрути у нас поради глобите против Русия.

Бизнесът чака и растеж на инфлацията, и спиране доставките на съществени артикули и първични материали за българската стопанска система.

Засегнати от войната са браншове на стопанската система най-вече от тежката промишленост. Заради нарасналите цени на материалите, нарушените доставки и затруднените заплащания са застрашени доста бизнеси, съобщи Веселин Илиев от Стопанската камара:

„ Това са съществени усложнения пред бизнеса. Трябва да се търсят разновидности за пренасочване, не всички ще съумеят да се пренасочат и като пазари, и като снабдители. Има огромна възможност някои да не оцелеят “.

Кризата удря по вноса на метали. Ще бъдат наранени плановете за електрически автомобили и електрически акумулатори и даже научните проучвания, сподели още Веселин Илиев:

„ Горе-долу по същия метод стоят нещата с аварийни елементи за жп превоза, които ние от Русия доста внасяме, за метровлаковете. Ако ще чакаме метровлакове от Русия, доста ще ги чакаме. Това ще рефлектира дълготрайно в една икономическа рецесия, голям брой насочвания, голям брой усложнения. Ще нарасне задлъжнялостта. Вече лихвите по банковите заеми се покачиха “.

Според Веселин Илиев световната рецесия ще докара до преосмисляне на политиките на Евросъюза, в това число на Зелената договорка. bnr bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР